úterý 05. ledna 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani drželi s Kometou krok dvě třetiny, poté inkasovali tři góly

Hokejovým Beranům se v letošní sezoně na domácím ledě nedaří. V televizní dohrávce 7. kola Tipsport extraligy prohráli s týmem HC Kometa Brno 0:3 a připsali si ve vlastním prostředí již dvanáctou prohru. Zlínští drželi s Brnem naději na bodový zisk až do 44. minuty, ale poté se Kometa prosadila střelecky a třetí gól přidala do prázdné klece při neúspěšně power-play domácích. V sestavě Beranů se objevil po téměř dvouměsíční odmlce zaviněné zraněním útočník Tomáš Fořt, zatímco nejlepší střelec týmu Bedřich Köhler nehrál pro disciplinární trest. Oba soupeři se utkají v odvetném zápase na zlínském ledě již ve čtvrtek 7. ledna, začátek v 17:30 hodin, přímý přenos vysílá sportovní kanál O2 TV sport.

7. kolo / úterý 5. 1. 2021 / 18:20
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
0:3
(0:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 44. min L. Horký (Valský, Klepiš), 55. Zaťovič (P. Holík, Zámorský), 58. Mueller (Zaťovič, P. Holík). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: bez. Střely na branku: 38:29. Zblokované střely: 21:12. Hity: 2:5. Vhazování: 27/59 (46%) - 32/59 (54%). Průběh utkání: 0:3.

Berani Zlín: Kašík - Řezníček, Gazda, Žižka (C), Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Dluhoš - Herman, Fryšara, Dufek - Kubiš (A), Fořt, Vopelka - Okál, Honejsek, Šlahař - J. Ondráček, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Kometa Brno: Vejmelka – Zámorský, F. Král, O. Němec (A), Bartejs, Mlčák, Gulaši, Freibergs – Mueller (A), P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Klepiš, Valský – Vincour, Brabenec, Kusko – Šoustal, F. Dvořák, Bondra. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Zachrla.

První třetina

Zlínští hokejisté v sestavě s uzdraveným Fořtem se dostali ve 2. minutě do rychlého přečíslení, ale průnik Honejska zastavil obránce Němec. Do první vážnější šance se dostala Kometa v 6. minutě zásluhou Vincoura, ale tečovaný kotouč brankář Kašík se štěstím "uklidil" do bezpečí. Pro Berany se neujala ani rána Novotného od modré čáry. Hra se odvíjela především ve středním pásmu, defenzivy na obou stranách pracovaly bezchybně, když střeleckých příležitostí v úvodní části bylo jako šafránu. Až v 15. minutě zastavil gólman hostů Vejmelka nahození Dluhoše od modré čáry ramenem. Úspěch nepřinesly ani dvě rány Gazdy, moravské derby se hrálo v poklidném tempu a bezbrankový stav zůstal i po první siréně.

Druhá třetina

Kometa začala prostřední periodu aktivně, Kašík úspěšně zasahoval po střelách Krále a Muellera. Úvodní přesilovku utkání hráli Berani ve 21. minutě, když na trestnou lavici zamířil exzlínský Zámorský, nová akvizice Brna v obraně. Zlínští uzamkli soupeře v obranném pásmu, na Vejmelku mířili Dufek, Řezníček, ale úvodní gól nepadl. Tempo hry se poté zvedlo a obě mužstva přepnula na vyšší rychlostní stupeň. Ve 27. minutě se prodral do velké šance Šoustal, naštěstí pro domácí barvy nevyzrál na Kašika podobně jako Valský. Druhá polovina třetiny přinesla urputný boj o každý metr ledu. Nebezpečně vystřelil Pavel Sedláček a na soupeřově straně Horký. Oba gólmani drželi výbornou formu z posledního kola, když ani jednou neinkasovali.

Třetí třetina

Hned ve 43. minutě šel do úniku po zaváhání zlínské obrany Šoustal, ale v rozhodující okamžik neprostřelil Vejmelku. Nakonec přece jen Kometa otevřela střelecký účet moravské bitvy, hosté podnikli ve 44. minutě rychlý výpad a rychlé přečíslení dva na jednoho zužitkoval ve vedoucí gól Horký - 0:1. Domácí vzápětí měli možnost druhé přesilové hry, ale domácí aktivita před Vejmelkou vyšla naprázdno. Neujala se ani třetí početní výhoda, v jejím závěru ještě Kašík hasil nebezpečí z hole Kuska. Hosté zvládli třetí oslabení a vzápětí udeřili. V 55. minutě přikopl Holík kotouč na hůl kapitána Zatoviče, který se nejlépe zorientoval v chumlu před zlínským brankovištěm a sklepl kotouč do sítě - 0:2. Zlínští sáhli tři minuty před koncem k oddechovému času a vzápětí ke hře bez brankáře. Sázka na risk v podobě power-play však nevyšla, do prázdné klece se trefil Mueller, když americkému forvardovi přenechal puk Zaťovič - 0:3. Brněnský brankář Vejmelka udržel již ve třetím zápase nulu a dlouhých 197 minut neinkasoval. Zlín vyšel popáté v sezoně střelecky naprázdno.

Podrobnou textovou on-line reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2021-01-05/id/306111

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Vyrovnaný zápas a výborní brankáři na obou stranách. Bohužel jsme nedokázali proměnit pár šancí a soupeř využil naše zaváhání. Sázka na power-play nevyšla. Musíme se připravit na odvetný zápas a doufejme, že tentokrát budeme úspěšnějším týmem my. V poslední době nás trápí koncovka, hra byla solidní, ale bohužel bez branky se nedá vyhrát."

Jan Zachrla (trenér HC Kometa Brno): "Jsme rádi za tři body. Hráli jsme účelný hokej, byli jsme produktivní, neinkasovali jsme ani jeden gól a zápas jsme zlomili na naši stranu. Neříkám, že jsme dominovali, ale v některých fázích zápasu jsme byli efektivnější a proto se nám podařilo ve Zlíně zvítězit."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY