úterý 15. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Berani doma přetlačili Plzeň a připisují si tři body

Dohrávané 11. kolo Tipsport extraligy ledního hokeje přineslo čtvrtý domácí zápas Beranů v řadě, tentokrát se Západočechy z Plzně. A tentokrát to doma vyšlo na výbornou. Berani dokázali přečkat sérii oslabení v závěru zápasu a dovést utkání do tříbodového konce. Góly domácích obstarali Antonín Honejsek a Lukáš Vopelka.

11. kolo / úterý 15. 12. 2020 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC ŠKODA Plzeň Plzeň
2:1
(0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Honejsek, 37. Vopelka (Žižka, Kubiš) - 17. Kracík z přesilové hry (Čerešňák)
Rozhodčí: R. Hradil, Z. Kubičík - V. Lederer, V. Rožánek
Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 23:19.
Průběh utkání: 0:1, 2:1

Berani Zlín: Huf (Kořének) - Ferenc, Řezníček, Novotný, Žižka (C), Nosek, Hamrlík, Dluhoš - Ondráček, Karafiát, Köhler - Vopelka, Honejsek, Okál (A) - Šlahař, Sedláček, Kubiš (A) - Poletín, Pšurný, Sebera</br>Trenéři: Svoboda, Hamrlík, Hrazdira

HC ŠKODA Plzeň: Pavlát (Frodl) - Čerešňák, Kaňák, Stříteský, Budík, Kvasnička, Vráblík - Kantner, Suchý, Gulaš (C) - Straka (A), Kracík (A), Eberle - Pour, Rob, Slanina</br>Trenéři: Čihák, Hanzlík, Špaček

První třetina

O něco více ze hry měli ze začátku hosté, vybojovali si hned zkraje utkání přesilovou hru, dvě minuty inkasoval Matěj Sebera za hru vysokou holí. Berani ale předvedli skvělé oslabení a k ničemu Plzeň nepustili. Následně sami zahrozili, skvělou přihrávku od Vopelky dostal Okál a jen těsně minul branku Pavláta, který v brance Plzně dostal příležitost před jedničkou Frodlem. Po této šanci se hra vyrovnala a Berani hýřili nebývalou aktivitou, hnáni hlasitou podporou trenéra Svobody. Za krosček byl ale vyloučen Poletín a Indiáni tentokrát dokázali potrestat, když propálil Hufa zkušený útočník Jaroslav Kracík.

Druhá třetina

Druhou část zahájili Berani znovu v oslabení po vyloučení za hru v šesti, přesilovková formace hostů ale tentokrát nedokázala skórovat. O nic lépe se hostům v početní výhodě nevedlo ani v polovině zápasu, kdy dostal dvě minuty Honejsek. Právě Antonín Honejsek byl ale podstatným účastníkem vyrovnávací akce Beranů, když svým důrazem prošťoural puk za záda Pavláta. A to přesně zlínští hokejisté potřebovali. V další slibné akci se skvělým pohybem ocitl Pavel Kubiš a byl bráněn jen za cenu faulu obránce Stříteského. Berani sehráli přesilovku výborně, chybělo jen gólové zakončení. Toho se ale Zlín dočkal hned po chvíli, kdy skóroval ranou od modré čáry Lukáš Vopelka. Berani tak dokázali druhou část přetavit na svou stranu.

Třetí třetina

Velmi aktivně vlétli Berani i do třetího dějství a vypracovali si slibné šance před Pavlátem. Elán a aktivita Zlína se projevila i při vyloučení Davida Noska, kdy Berani elitní přesilovku Plzně do ničeho nepustili a naopak Šlahař mohl při úniku trestat. Kousat začala znovu i Plzeň, Daniel Huf ale dokázal odolat tlaku před svou brankou a stálo při něm i trochu štěstí. Další přesilovku Zlína zbrzdilo sporné vyloučení Šlahaře, Berani ale početní nevýhodu dokázali znovu přečkat. Drama pokračovalo až do konce, kdy šel tři minuty před koncem na trestnou lavici znovu Šlahař. Berani ale bojovali ze všech sil a i toto vyloučení dokázali přečkat. Minutu do konce šli naopak do přesilovky a dokázali utkání dovést do vítězného konce.

Podrobnou reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-12-15/id/306137

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík, trenér PSG Berani Zlín: Ubojované, byla na nás velká tíha, hráli jsme poslední zápasy špatně, ale kluci se ze sebe vydali. Podpořil to výborným výkonem Dan Huf. Moc krásy tam nebylo, ale makali jsme nadoraz, měli jsme i trochu štěstí a vyhráli jsme.

Ladislav Čihák, trenér HC Škoda Plzeň: Hodnotí se mi to těžce, nepředvedli jsme ideální výkon, nepomohli jsme si v přesilovkách. V první třetině jsme měli trochu navrch, víc šancí, ale bohužel to nebylo z naší strany dobré a je to další porážka. Musíme si na to sednout a pořádně to rozebrat.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY