úterý 17. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Berani v Litvínově neskórovali a vezou si nazpět porážku

Nejtěsnějším hokejovým rozdílem urvala HC Verva Litvínov první body ze stadionu Ivana Hlinky. Berani se proti Chemikům nedokázali prosadit, a i přes skvělý výkon Libora Kašíka vyšli bodově naprázdno. Jediný gól utkání vstřelil Viktor Hübl.

13. kolo / úterý 17. 11. 2020 / 15:30
HC VERVA Litvínov Litvínov - Berani Zlín Zlín
1:0
(0:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. V. Hübl (Lukeš, Pospíšil)
Rozhodčí: O. Hejduk, J. Šindel - J. Frodl, V. Komárek
Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 44:31.
Průběh utkání: 1:0

HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) - Irving, Demel, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Ščotka, Štich (A) - Mahbod, Gerhát, Jarůšek - Pospíšil, Hübl (C), Lukeš - Myšák, Hanzl (A), Zdráhal - Zygmunt, Helt, Havelka

Berani Zlín: Kašík (Huf) - Řezníček, Nosek (C), Ferenc, Novotný, Suhrada, Gazda, Hamrlík - Köhler, Herman, Ondráček - Šlahař, Honejsek, Okál (A) - Kubiš (A), Sedláček, Karafiát - Václavek, Pšurný, Dobiáš Trenéři: Svoboda, Hamrlík, Hrazdira

První třetina

Verva vstoupila do utkání s velkou vervou, během prvních minut hokejisté Litvínova zamkli zlínské a několikrát zaměstnali Kašíka, především lajna Viktora Hübla. Jarůšek sám před brankou trefil tyč, Kašík poté vytáhl skvělý zákrok proti Mahbodovi. Berani se ze začátku nemohli dostat do tempa, tlaku Chemiků ale odolali, stejně jako první přesilovce. Hra se poté trochu srovnala a kousat začali i Berani, dělovka Gazdy skončila na tyči. Na druhé straně lapačka Kašíka zastavila střelu Zygmunta, stejně tak si na našeho gólmana nepřišel Ščotka. Branku tak i přes aktivní hokej z obou stran první třetina nepřinesla.

Druhá třetina

V první šanci druhého dějství se ocitl Mahbod, ale opět si na skvělého Kašíka nepřišel. To už se bohužel nedalo říct o akci dvojice matadorů, po nahrávce Lukeše se přesně trefil Viktor Hübl. Ten hrozil znovu v přesilové hře Chemiků, Kašík byl ale tentokrát úspěšný. Na druhé straně hrozili znovu Berani, skákající puk na svém brankovišti ale dokázala obrana Chemiků dostat do bezpečí. Obrovskou šanci Hübla po přihrávce Myšáka zmařil znovu vynikající Kašík, a strhl tak skóre minisouboje se zkušeným útočníkem Litvínova na svou stranu. Litvínov byl nadále aktivnější, vytvořil si více šancí, ale když ani Hübl znovu sám před Kašíkem neskóroval, víc už druhá třetina nenabídla.

Třetí třetina

Do hry a do tlaku Berany dostala první přesilovka v utkání po vyloučení Zygmunta na startu třetí třetiny. Ačkoli skvěle sehraná, nevedla ale tato početní výhoda k vyrovnání. Obrovské štěstí měl Denis Godla při přečíslení 4 na 2, po zakončení Okála ale znovu zvonila tyč. Tlak Beranů se poté začal stupňovat, k vyrovnání ale nevedla ani druhá, ani třetí nabídnutá početní výhoda, ani následná power play. HC Verva Litvínov si tak připisuje první letošní body z domácího kluziště.

Podrobnou reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-11-17/id/306153

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh, hlavní trenér HC Verva Litvínov: Myslím, že dnes jsme odehráli velmi dobrý zápas, byli jsme aktivní, vytvořili jsme si šance. Je to velmi důležité vítězství, první domácí body, navíc podpořené dobrým výkonem. Oba dva brankáři dnes podrželi svá mužstva.

Robert Svoboda, hlavní trenér PSG Berani Zlín: Snažili jsme se být lepší v ofenzivě, chybělo nám asi trochu štěstí, abychom sebrali aspoň bod. Nedá se nic dělat, tempo zápasů frčí dál, bohužel to musíme brát, jak to je, a skousnout porážku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY