středa 11. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Berani si z Olomouce odvážejí tři body, odveta dokonána

Odvetu za první kolo Tipsport extraligy nabídl dnešní hokejový program, kdy Berani vyrazili na 14. kolo do Olomouce. A počínali si zde velmi neohroženě. Po zlepšeném výkonu v defenzivě a čtyřech vstřelených brankách si do tabulky připsali plné tři body. Mezi střelce se zapsal Bedřich Köhler, Jakub Šlahař, Pavel Sedláček a Jiří Ondráček.

14. kolo / středa 11. 11. 2020 / 18:00
HC Olomouc Olomouc - Berani Zlín Zlín
1:4
(0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. B. Köhler z přesilovky (Gazda, Herman), 27. J. Šlahař (Honejsek, Okál), 51. P. Sedláček (Žižka, Kubiš), 60. J. Ondráček do prázdné branky - 42. J. Káňa (Dujsík).
Rozhodčí: O. Hejduk, P. Úlehla - L. Lučan, M. Kis.
Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 30:28.
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

HC Olomouc: Konrád - Černý, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), Rutar, Groch - Ostřížek, Knotek (A), Tomeček - Káňa, Čachotský, Kucsera - Olesz, Nahodil, Kořenek - Burian, Mácha, Bambula Trenéři: Tomajko, Moták

Berani Zlín: Kašík - Řezníček, Nosek (A), Ferenc, Gazda, Novotný, Žižka (C), Suhrada - Köhler, Fryšara, Ondráček - Šlahař, Honejsek, Okál - Sebera, Herman, Karafiát - Václavek, Sedláček, Kubiš (A) Trenéři: Svoboda, Hamrlík, Hrazdira

Nejzajímavějším momentem začátku utkání se stalo trestné střílení Antonína Honejska, jeho blafák ale gólman Konrád vypíchl holí. Ani ne za minutku se do úniku dostal také Zdeněk Okál, mezi dvěma obránci Olomouce měl ale těžkou pozici, navíc vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Dosavadní úspěšná přesilovka domácích naštěstí zůstala nevyužita.

Honejsek se do dějin první třetiny zapsal také dvouminutovým trestem, ani druhá výhoda domácích ale neskončila úspěchem. Do branky se nevešla ani šance Ondráčka, který se zjevil sám před Konrádem. Gólu se ale Berani přece jen dočkali, když 39 sekund před sirénou proměnil přesilovou hru Bedřich Köhler.

V úvodu druhé třetiny se zjevil sám před brankou Čachotský, Kašík ale puk za svá záda nepustil. Na několik minut pak převzali otěže Berani, dostali se do souvislého tlaku a vytvořili si několik šancí. V asi nejslibnější se ocitl Bedřich Köhler. Po sedmi minutách druhého dějství se mělo vylučovat na straně domácích, než se tak ale stalo, stihla druhá zlínská formace skórovat. A znovu u toho byl Tonda Honejsek, který krásně našel Jakuba Šlahaře před odkrytou brankou.

Prvním vyloučeným druhé třetiny se stal Pavel Sedláček po podražení Knotka. I třetí početní výhodou ale domácí Kohouti pohrdli. V cestě jim stál především Libor Kašík, skvěle zasahující proti Burianovi i Nahodilovi. Stejným způsobem se svou přesilovou hrou naložili i Berani, a tak druhá třetina víc nepřinesla.

Hned v úvodu třetí třetiny se prosadili také domácí. Puk nahozený od modré čáry se prosmýkl až mezi betony Kašíka a zapadl do sítě. Branku si připsal Jan Káňa. Příležitost odskočit na náskok dvou branek dostali Berani při další přesilovce, gól ale nepadl, naopak v jejím průběhu se počet sil srovnal a dvě minuty inkasoval Köhler. Ani následná přesilovka Olomouce neměla dlouhého trvání, když si šel na trestnou lavici odpočinout Knotek.

V polovině třetí třetiny se přeci jen znovu prosadil Zlín. Odražený puk si našel Tomáš Žižka a jeho nekompromisní ránu tečoval do sítě Pavel Sedláček. 5 minut před koncem přišla další početní šance domácích zkorigovat vývoj utkání. Obrana Beranů v čele s Kašíkem ale byla proti. Necelé dvě minuty před koncem domácí stáhli brankáře Konráda a útočili v šesti. Do prázdné branky pečetil čtvrtým gólem Jiří Ondráček, víc už dnešní zápas nenabídl.

Podrobnou reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-11-11/id/306163

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY