pondělí 15. února 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Čekání na gól pokračuje druhý zápas v řadě. V Hradci rozhodla jedna akce

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání dohrávaného 16. kola Tipsport extraligy 2020/21 na ledě týmu Mountfield HK Hradec Králové fotbalovým výsledkem 0:1. Berani nevyhráli již pošesté v řadě a podruhé za sebou nevstřelili ani jeden gól. Berani neodehráli vůbec špatné utkání, ve druhé třetině měli řadu šancí a drželi se soupeřem krok až do 47. minuty, kdy padla jediná branka duelu pod Bílou věží. Zlínští nezískali v letošní sezoně s Mountfieldem ve vzájemných zápasech ani bod, i když tři utkání vyhráli Východočeši těsně o jeden gól. Snahu a bojovnost zlínským hokejistům nelze upřít, ale opět se neprosadili v koncovce a jejich produktivita je bídná. Zlín hraje ve středu 17. února doma s Mladou Boleslaví.

16. kolo / pondělí 15. 2. 2021 / 17:00
Mountfield HK Hr.Králové - Berani Zlín Zlín
1:0
(0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávka: 47. min M. Zachar (Mazanec). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Bryška, Axman. Vyloučení: 4:2. Využití: bez. V oslabení: 0:0. Diváci: bez. Střely na branku: 39:33 (15:7, 7:15, 17:11). Zblokované střely: 9:18. Hity: 5:4. Vhazování: 38/72 (53%) - 34/72 (47%). Průběh utkání: 1:0.

Mountfield HK: Mazanec – Graňák, Blain, F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Čáp, Váchal – Perret, Koukal, Kevin Klíma – J. SKlenář, V. Růžička ml., Orsava – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pilař, M. Zachar, Jergl. Trenéři: V. Růžička st., Branda, Kočí.

Berani Zlín: Huf – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, D. Nosek (A), Gazda, Ferenc, Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Dufek, Köhler, Dobiáš – Václavek, Karafiát, J. Ondráček. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

První třetina

Po jedenáctizápasové pauze se vrátil do sestavy Beranů uzdravený lídr klubové produktivity Honejsek. Hradec byl od úvodních minut aktivnějším týmem a brankář Huf si připsal několik úspěšných zákroků. Ve 4. minutě se prodral před zlínskou klec Zachar, ale z bezprostřední blízkosti neuspěl. Podobně dopadli i Šalda, Pilař a Graňák. Hosté sázeli na rychlé brejky, po jednom z nich byl ve slibné pozici Fořt, hradecký gólman Mazanec vyrazil střelu do ochranné sítě. V úvodní třetině se hrál svižný hokej, nicméně stoprocentních šancí bylo na obou stranách jako šafránu. Hosté měli po faulu Čápa výhodu úvodní přesilové hry, ale pramálo z ní vytěžili. Až v závěru početní výhody pálil od modré čáry reprezentant Gazda mimo bránu. Už při rovnovážném počtu hráčů se dostal před Hufa domácí forvard Sklenář, brankář hostů střelu vyrazil. Největší šance Zlína přišla v 18. minutě při další přesilovce, kdy po pěkné kombinaci střílel z voleje Köhler, ale Mazanec předvedl skvělý zákrok. Brankáři na obou stranách udrželi do první sirény čisté konto.

Druhá třetina

Východočeši byli blízko k vedoucí brance ve 22. minutě. Sklenář vypálil z prostoru pravého kruhu a Huf špičkou betonu vytáhl parádní zákrok. Po souboji za zlínskou brankou se zmocnil puku v 25. minutě Cingel, našel před bránou kapitána Smoleňáka, ale ten ve velké šanci na Hufa nevyzrál. Před polovinou utkání vyslal Šlahař nepříjemnou ránu na Mazance, hradecký gólman kotouč na poslední chvíli zkrotil. Berani přidali na aktivitě, měli více ze hry, jenže s produktivitou byli podobně jako domácí na štíru. Pokusy Suhrady, Žižky a Ference byly nepřesné. Druhá polovina prostřední periody patřila Zlínu a přispěla k tomu i další přesilovka po prohřešku Šaldy. Do ideální pozice si nabruslil Dobiáš, který však mířil jen do výstroje Mazance.

Třetí třetina

Čekání na gól pokračovalo až do 47. minuty. Vedoucí brance Mountfieldu předcházela útočná akce Beranů, která zůstala po střele Kubiše nevyužita, a sporný zákrok jednoho z domácích hráčů. Puku se zmocnil v obranném pásmu Zachar, projel celé kluziště a prostřelil Hufa umístěnou střelou mezi betony - 1:0. A mohlo být ještě hůře. Hradec hrál po vyloučení Ondráčka první početní výhodu. Nejdříve se dostal do velké šance Cingel a poté zůstal před Hufem volný Zachar, ale tentokrát v zakončení neuspěl. Výborný Huf držel zlínské naděje na body stále nad vodou, zuby si na něm vylámali Jergl, Perret a Šalda. Beranům ke vstřelení gólu nepomohla ani čtvrtá přesilovka a závěrečná power play. V poslední minutě měl vyrovnání na holi Gazda, ale Mazanec vytáhl skvělý semafor po zásahu lapačkou. Domácí hubený náskok ubránili až do třetí sirény.

Podrobnou textovou on-line reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2021-02-15/id/306173

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička st. (hlavní trenér Mountfield HK Hradec Králové): „Od začátku jsme měli puk pod kontrolou a soupeře jsme tlačili, ale chyběl nám tlak do brány. Poté jsme se dostali do oslabení a soupeř z toho začal trochu těžit. Dostal se do šancí, ale nám výborně chytal Marek Mazanec. Druhá třetina byla z naší strany hrůza, hráli jsme hodně špatně. Jsem rád, že se nám ve třetí části podařilo dát gól, protože zápas nebyl z naší strany po přestávce nějaký dobrý. Musíme se zlepšit, abychom bodovali dál.“

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Náš výkon hodnotím kladně, neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Ve druhé třetině jsme si určitě zasloužili dát gól. Měli jsme tam šance, zápas se tam lámal, ale nedali jsme gól. Předvedli jsme bojovný výkon, ale už druhý zápas po sobě jsme nevstřelili gól. Pak nám chybí energie, ze které bychom po gólu čerpali. Určitě odsud neodjíždíme s hlavou dolů.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY