pátek 13. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Berani si po dramatickém závěru připisují první domácí body

Další střetnutí Beranů a Dynama v této sezóně nabídlo pořádnou porci dramatu. Pardubice dokázaly těsně před závěrečnou sirénou srovnat skóre, zápas tak dospěl až k samostatným nájezdům. Za domácí proměnil Antonín Honejsek a Jakub Šlahař, Libor Kašík nepustil nic, Berani tak mohou slavit své první domácí body. O góly ve hře se postarali Jiří Ondráček a Daniel Řezníček, který tak parádně oslavil 500. zápas v dresu s Beranem na hrudi.

17. kolo / pátek 13. 11. 2020 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
3:2sn
(0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. J. Ondráček, 31. D. Řezníček (Ondráček), 60. Šlahař rozhodující nájezd - 3. Poulíček (Nakládal, Ďaloga), 59. Kusý (Nakládal)
Rozhodčí: A. Kika, Z. Kubičík - J. Ganger, D. Klouček
Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 29:33.
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.

Berani Zlín: Kašík - Řezníček, Nosek (A), Ferenc, Gazda, Novotný, Žižka (C), Suhrada - Köhler, Fryšara, Ondráček - Šlahař, Honejsek, Okál - Sebera, Herman, Karafiát - Václavek, Sedláček, Kubiš (A) Trenéři: Svoboda, Hamrlík, Hrazdira

HC Dynamo Pardubice: Kantor - Zdráhal, Mikuš, Nakládal (C), Ďaloga, Holland, Kolář (A), Bučko - Svačina, Poulíček, Mandát (A) - Tybor, Claireaux, Blümel - Kusý, Anděl, Paulovič- Zeman, Rohlík, Machač</br>Trenéři: M. Razým, M. Mikeska, P. Čáslava

Čtvrté setkání Zlína a Pardubic v této sezóně začalo pro domácí Berany velmi nepříznivě. Hned po třech minutách hry nahodil na Kašíka puk Nakládal a Poulíček před brankou tečoval mimo dosah zlínské jedničky. Dynamo bylo nadále střelecky aktivnější, ale jinak hra nabídla spíš souboj o každý puk. Výjimku tvořila šance Blümela, Kašík se ale nenechal rozhodit a vytáhl jistý zákrok.

Velmi aktivní byla především posila obranných řad Dynama, Marek Ďaloga, který se ocitl sám před Kašíkem, ale na gólmana domácích nevyzrál. V první, a nutno říct vyložené, šanci se ocitl po přiťuknutí Novotného Karafiát, lapačkou ale skvěle zakročil Kantor. Berani poté výrazně zvýšili obrátky, ke změně skóre to ale nestačilo. A když Kašík znovu skvěle zakročil proti Rohlíkovi, víc už první dějství nenabídlo.

Druhá třetina začala podobně jako ta první, tedy rychlou brankou. Tentokrát ale do sítě Pavla Kantora. Skvělou a rychlou střelou se prezentoval Jiří Ondráček a bylo vyrovnáno. Na druhé straně zahrozil bývalý zlínský útočník Claireaux, svou tečí ale orazítkoval jen tyčku. Na Kašíka nevyzrál střelou z ostrého úhlu ani Svačina.

V polovině zápasu se dostal k odraženému puku Dalibor Řezníček a svůj jubilejní 500. soutěžní zápas v dresu Beranů oslavil náramně. Pumelice z jeho hole proletěla až za Kantora. První vyloučení zápasu přišlo až ke konci druhé třetiny. Osobní trest za nesportovní chování vyfasoval Honejsek. Nabídnutou početní výhodu ale Pardubice nedokázaly zužitkovat.

Hned v úvodu poslední třetiny inkasoval dvě minuty za podražení Poulíček. První výhodu utkání tak dostali Berani. Čtveřice Dynama ale zlínské hokejisty doslova k ničemu nepustila. Následně Pardubice vyvinuly na Berany tlak, zlínská obrana v čele s Kašíkem odolala. Příležitost vydechnout pak Beranům daroval svým zákrokem Holland, který kolenem nevybíravě trefil Seberu a vyfasoval trest 5 + do konce utkání.

Tuto lukrativní nabídku uklidnit hru a získat dvougólový náskok ale Berani nevyužili, a tak drama pokračovalo. Tím spíš, když Kusý dvě minuty před koncem dokázal vyrovnat a poslat zápas do prodloužení.

Při hře 3 na 3 se dostal do úzkých Ferenc a musel si pomoct podražením. To se dočkalo odezvy sudích, do hry tak naskočil čtvrtý hráč Pardubic. Za 39 sekund se ale nic nestalo, a tak zápas dospěl až k nájezdům. V nich byl nakonec šťastnější domácí Zlín. Libor Kašík nepustil za svá záda nic, Antonín Honejsek a Jakub Šlahař dokázali překonat Kantora.

Podrobnou reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-11-13/id/306178

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda, hlavní trenér PSG Berani Zlín: Neměli jsme dobrý vstup do utkání, soupeř měl daleko lepší pohyb, vytvořil si spoustu šancí. Pak jsme si něco řekli, ta naše hra byla o poznání lepší, otočili jsme výsledek. Mohli jsme rozhodnout v přesilovce, ale vůbec jsme to nesehráli dobře. Remíza nakonec asi spravedlivá, bod navíc nás těší.

Milan Razým, hlavní trenér HC Dynamo Pardubice: Měli jsme dobrý vstup do utkání, byli jsme aktivní, měli jsme šance, proměnili jsme bohužel jedinou, škoda, že jsem se neprosadili víckrát. Domácí potom zvýšili aktivitu, podařilo se jim otočit utkání na svojí stranu. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že se pokusíme vyrovnat, plány nám narušilo zbytečné pětiminutové vyloučení, to jsme ale uhráli velmi dobře a v závěru, dovolím si říct, zaslouženě vyrovnali. Na nájezdy už se naši střelci proti výbornému golmanovi domácích neprosadili, tak zůstal druhý bod ve Zlíně.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY