neděle 22. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Berani po dramatickém závěru odjíždějí z Brna s prázdnou

Berani k 20. kolu Tipsport extraligy ledního hokeje nastoupili na ledě Komety a v moravském derby bohužel tahali za kratší konec. Inkasovali především v oslabení a soupeři z Brna nakonec podlehli. K 500. zápasu v dresu Beranů nastoupil kapitán Tomáš Žižka, připsal si gólovou asistenci, ale v půlce zápasu bohužel odkulhal do kabiny. Branku vstřelil univerzál Daniel Gazda, když nastupoval na křídle třetí formace, v přesilovce dorážel přesně Antonín Honejsek, naději vykřesal Pavel Kubiš.

20. kolo / neděle 22. 11. 2020 / 17:00
HC Kometa Brno Kometa Brno - Berani Zlín Zlín
5:3
(2:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Schneider z přesilové hry (Mueller, Němec), 10. Mueller z přesilové hry (Schneider, Zaťovič), 27. Zaťovič z přesilové hry (Holík, Němec), 31. Mueller (Gulaši), 60. Süss do prázdné branky - 31. Gazda (Žižka), 41. Honejsek z přesilové hry (Okál, Karafiát), 55. Kubiš (Honejsek, Šlahař)
Rozhodčí: V. Pešina, P. Lacina - T. Gerát, M. Axman
Vyloučení: 4:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 34:31.
Průběh utkání: 4:0, 4:1, 4:3, 5:3

HC Kometa Brno: Klimeš (Vejmelka) - Freibergs, Němec (A), Gulaši, Pyrochta (A), Král, Hájek - Zaťovič (C), Holík, Mueller - Vincour, Rákos, Schneider - DeFazio, Süss, Svoboda - Plášek, Kunc, Horký

Berani Zlín: Kašík (Huf) - Řezníček, Nosek (A), Gazda, Suhrada, Novotný, Žižka (C), Hamrlík - Šlahař, Honejsek, Okál - Köhler, Herman, Poletín - Ondráček, Karafiát, Hejcman - Kubiš (A), Sedláček, Dobiáš Trenéři: Mařák, Hamrlík, Hrazdira

První třetina

První třetina začala pro Berany zostra. Za podražení byl vyloučen David Nosek a z přesilovka šla Kometa do brzkého vedení, když puk za Kašíka dotlačil Schneider. Odplata mohla přijít záhy, ale Berani svou první přesilovku v utkání neproměnili. Ve velké šanci se sám před Klimešem zjevil nováček v týmu Hejcman, ale nedokázal zamířit přesně. Naopak v polovině třetiny znovu v přesilové hře udeřila Kometa. Do prázdné branky po dobré kombinaci uklízel puk Mueller. Další velká rána přišla s vyloučením Bedřicha Köhlera na 5 + do konce utkání. Dlouhou početní nevýhodu ale Berani dokázali ubránit. A tím první dějství skončilo.

Druhá třetina

Druhá část pokračovala v podobném rytmu. Kašík se vyznamenal při úniku Pláška, který následně inkasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Ani třetí přesilovka Beranů ale nepřinesla kontaktní gól. Na druhé straně po vyloučení Šlahaře Kometa svou početní výhodu znovu proměnila, pod břevno se trefil kapitán Zaťovič. V polovině zápasu Kometa udeřila znovu, když se sám před Kašíkem zjevil Mueller a vyhnal našeho gólmana z branky.

Rychlou odpověď nabídl provizorní útočník Daniel Gazda, který ze své nové pozice levého křídla po nahrávce Žižky propálil Klimeše. O chvilku později ale našemu kapitánovi 500. zápas v dresu Beranů zhořkl, když odkulhal do kabiny. Do hry mohl vrátit Berany ve skvelé šanci Jakub Herman, brankář Klimeš ale hokejkou zázračně zasáhl.

Třetí třetina

Třetí dějství odstartovali Berani přesilovou hrou a konečně se dokázali prosadit. Za záda bezmocného Klimeše dorážel centr první lajny Antonín Honejsek. Dobře pak pálil Šlahař i Ondráček, Klimeš ale odmítl inkasovat. Pět minut před koncem už byl ale bezmocný, po krásné kombinaci Honejska se Šlahařem stál na konci gólové akce Pavel Kubiš a Beranům tak svitla naděje. Kontaktní gól vlil krev do žil, před brankou Komety bylo živo, dobře pálil Sedláček a nebezpečně dorážel Vojta Dobiáš. Kometa se ale nehodlala vzdát a po závaru před Hufem zbrzdilo Berany vyloučení Dana Gazdy. Berani se ubránili a zkusili hru v power play. Dramatický závěr ale ukončila branka Komety do prázdné branky.

Podrobnou reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-11-17/id/306153

Ohlasy trenérů

Jan Vachrla, trenér HC Kometa Brno: Výsledek myslím odpovídá hře. My jsme do utkání dobře vstoupili, využili jsme hned přesilovku, hra se pak odvíjela v náš prospěch. Na druhou stranu jsme vlastní nekoncentrovaností pustili soupeře zpátky do hry. Závěry musíme lépe zvládat, hrát bez chyb a nedávat soupeřům šance.

Martin Hamrlík, trenér PSG Berani Zlín: Kometa vyhrála zaslouženě. Za první třetinu jsme si dnes nezasloužili vyhrát. Tolik vyloučení, hloupé fauly, anarchie z naší strany. Vrátili jsme se do zápasu, zvedlo se to, ale vidíme, že hrát dvě třetiny nestačí. Musíme si sáhnout do svědomí a zvednout se. Je to škoda, hrát takhle celý zápas, tak byla šance. Ale přesilovky rozhodly.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY