úterý 01. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Berani doma udolali Vítkovice a připisují si tři body

Berani do dnešního utkání nabruslili v alternativní třetí sadě dresů, připomínajících výročí 30 let loga Berana. A i když před koncem dovolili Vítkovicím snížit na rozdíl jediné branky a připsali si sedm vyloučení, dotáhli nakonec zápas do vítězného konce. Znovu v oslabení se prosadil Bedřich Köhler, v přesilovce úspěšně tečoval Pavel Kubiš.

23. kolo / úterý 1. 12. 2020 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
2:1
(0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Köhler v oslabení, 38. Kubiš (Řezníček, Herman) - 56. Mallet (Werbik)
Rozhodčí: A. Kika, T. Micka - V. Lederer, M. Hlavatý
Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 22:37.
Průběh utkání: 2:0, 2:1

Berani Zlín: Kašík (Huf) - Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, Novotný, Gazda, Dluhoš - Köhler, Herman, Karafiát - Okál (A), Honejsek, Šlahař Kubiš, Sedláček, Dobiáš - Václavek, Poletín, Ondráček</br>Trenéři: Svoboda, Hamrlík, Hrazdira

HC Vítkovice Ridera: Svoboda (Dolejš) - Štencel, Polák (C), Kovář, Polášek, Trška, Černý, Koch - Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš - Ryšavý, Marosz, Dej - Dočekal, Mikyska, Šišovský - Lednický, Werbik, Mallet</br>Trenéři: Trličík, Stránský, Svozil

První třetina

Oba celky do dnešního utkání vstoupily aktivně, k vidění byl rychlý hokej nahoru dolu. Ostrý hit inkasoval hned v úvodu kapitán Beranů David Nosek, zamířil na ošetření a do hry už se nevrátil. V další mele před brankou si potom aktivně počínal Jakub Ferenc. I přes vysoké tempo si ani jeden tým nevypracoval žádnou vyloženou šanci.

V té první se před Kašíkem objevil útočník první lajny Jan Schleiss, do kterého se ihned neohroženě pustil Honejsek a inkasoval dvojitý trest za hrubost. První oslabení v utkání ale Berani zvládli na výbornou a k ničemu soupeře nepustili. Zlín následně zahrozil únikem Jakuba Hermana, skóre se ale neměnilo. V další slibné šanci se ocitl Bedřich Köhler, odražený puk ale nedokázal propálit za záda brankáře Svobody. Na druhé straně se vyznamenal Libor Kašík proti nájezdu Malleta.

Druhá třetina

Druhé dějství začali Berani v dobíhajícím oslabení. A stejně jako v utkání s Vary se děly neskutečné věci. Do samostatného úniku se dostal Bedřich Köhler a i s přispěním tyče, betonu a štěstíčka překonal Svobodu. Berani se tak ujali vedení, následující minuty utkání však nepřinesly atraktivní hokej a velké šance.

Až šest minut před koncem třetiny se do další slibné řítil útočník Šišovský, byl ale podražen Gazdou a Vítkovice šly do třetí přesilovky zápasu. Znovu ale potvrdily, že přesilové hry se jim letos vůbec nedaří. Početní výhodu dostali po hře vysokou holí Černého také Berani. A dvě minuty před druhou sirénou to bylo o dvě branky. Dobrou tečí překonal Svobodu Pavel Kubiš.

Třetí třetina

Třetí část načal ranou od modré čáry Jakub Ferenc, brankář Svoboda ale dobře viděl a neměl problém zasáhnout. Zlín byl poté aktivnější a vypracoval si několik šancí. Skóre ale vydrželo stejné. Čtyřminutový trest si následně za hru vysokou holí vykoledoval Vojta Dobiáš, Berani se ale ubránili při tomto oslabení, i při dalším hříchu Dobiáše. Ten si za třetí třetinu připsal šest trestných minut.

Čestný úspěch Vítkovic se dostavil čtyři minuty před koncem, kdy se dorážkou před Kašíkem prosadil kanadský útočník Mallet. Vítkovice zápas zdramatizovaly a dvě minuty před koncem využily hry bez brankáře, Kašík se ale s přispěním Beranů ubránil a Zlín v dnešním utkání vybojoval cenné tři body.

Podrobnou reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-12-01/id/306227

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda, trenér PSG Berani Zlín: Dnes se to hodnotí lépe, porazili jsme silného soupeře. Po té smolné porážce jsme navázali na způsob hry, který chceme hrát, a hráči byli odměněni. Škoda té branky, zase jsme na sebe vytvořili tlak, ale podařilo se to, jsme za to rádi, cenné vítězství.

Darek Stránský, trenér HC Vítkovice Ridera: Byli jsme v první třetině pohyblivější, měli jsme mírný tlak, ale tím bohužel výčet pozitiv končí. Doběhla nás jednoznačně naše neproduktivita, bylo to žalostné, byť jsme nějaké pološance měli. Chyběl tam důraz do brány, dravost v předbrankovém prostoru, nějaký tlak, teč, aby padl gól. Korunovali jsme to naší přesilovou hrou.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY