pátek 04. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Plzeň nedovolila drama a uhájila v gólově bohatém střetnutí tři body

Velmi zajímavé utkání bylo k vidění v rámci 24. kola na ledě HC Škoda Plzeň. Berani v závěru začali výrazně stahovat náskok svého soupeře, ani dvě využité přesilovky nakonec nestačily a Zlín tak favoritovi utkání se ctí podlehl. Celkem padlo 12 branek, o ty zlínské se postarali Karafiát, Vopelka, Novotný, Poletín a Herman. 500 zápas v zlínském dresu odehrál kapitán týmu Tomáš Žižka.

24. kolo / pátek 4. 12. 2020 / 16:30
HC ŠKODA Plzeň Plzeň - Berani Zlín Zlín
7:5
(2:0, 4:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 8. Přikryl (Rob), 18. Čerešňák (Gulaš, Kracík), 23. Kantner, 26. Straka (Budík, Kracík), 30. Gulaš z přesilové hry (Kantner, Suchý), 39. Přikryl, 46. Přikryl (Malát), - 39. Karafiát (Honejsek, Ferenc), 40. Vopelka (Kubiš), 45. Novotný z přesilové hry (Suhrada, Herman), 49. Poletín z přesilové hry (Suhrada, Vopelka), 55. Herman (Karafiát)
Rozhodčí: O. Hejduk, L. Pilný - V. Komárek, M. Kis
Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 24:32.
Průběh utkání: 6:0, 6:3, 7:3, 7:5

HC ŠKODA Plzeň: Frodl (Pavlát) - Čerešňák, Kaňák, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, Vráblík, Budík - Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) - Straka (A), Stach, Eberle - Pour, Kantner, Rob - Přikryl, Malát</br>Trenéři: Čihák, Hanzlík, Špaček

Berani Zlín: Kašík (Huf) - Řezníček, Ferenc, Suhrada, Novotný, Žižka, Gazda, Dluhoš - Köhler, Herman, Karafiát - Okál (A), Honejsek, Šlahař Kubiš, Sedláček, Vopelka - Václavek, Poletín, Ondráček</br>Trenéři: Svoboda, Hamrlík, Hrazdira

První třetina

Plzeň vstoupila do zápasu aktivně, vypracovala si více příležitostí, Zlín se soustředil především na dobrou defenzivu. V první šanci utkání se objevil plzeňský útočník Kracík, skvěle si nabruslil před Kašíka, branku ale těsně minul. V další plzeňské šanci Jakuba Poura zacinkala za zády zlínské jedničky tyč. Po osmi minutách už bohužel Plzeň dokázala skórovat. Před Kašíka se natlačil mladý útočník Filip Přikryl a dokázal puk usměrnit za zlínského gólmana. O chvilku později se kolem branky Plzně dobře obtáčel Bedřich Köhler, brankář Frodl si ale nejlepšího střelce Zlína pohlídal. Na druhé straně podržel Berany znovu Kašík, když skvěle zakročil proti Kantnerovi.

Dvě skvělá oslabení předvedli zlínští při vyloučení Sedláčka a Poletína, prakticky do ničeho domácí nepustili. Následně před Frodlem zahrozil Poletín, ale nestihl v bezprostřední blízkosti zvednout puk. Dvě minuty před první sirénou ale ukázal svou genialitu druhý nejproduktivnější hráč extraligy, Milan Gulaš. Před brankou skvěle našel sjíždějícího Čerešňáka a Kašík byl bezmocný.

Druhá třetina

Hned v úvodu šikovně hledal před brankou Kubu Šlahaře Honejsek, zlínská #51 ale nedokázala zvednout puk přes betony Frodla. Poté skvěle forčekoval nováček z sestavě Zlína Vopelka, Sedláčkova rána ale byla zblokovaná. Při protiútoku Škodovky puk vyvezl Kracík a nešťastným odrazem od bruslí ho dostal až ke Kantnerovi, který propasíroval skrz Kašíka a získal Plzni pohodlné tříbrankové vedení. Další ránu inkasoval Zlín po nepovedené ráně Budíka, kterou dorazil do zlínské brány Petr Straka. Do branky Zlína se následně postavil Daniel Huf.

Hořký vstup do utkání mu připravil plzeňský kapitán Milan Gulaš, pálící přesně během další přesilovky Škodovky. Dominik Frodl na druhé straně neměl příliš práce, vyznamenal se ale při ráně Řezníčka a dorážce Köhlera při početní výhodě Beranů. Ještě před sirénou inkasoval Dan Huf podruhé, když svůj únik skvěle zakončil Filip Přikryl a zavěsil do odkryté branky. Gólová smršť ale pokračovala. Během krátké chvilky otevřel střelecký účet Zlína Jiří Karafiát, po minutě hry potrestal zaváhání Kaňáka Lukáš Vopelka.

Třetí třetina

Jak druhá část skončila, třetí začala. Nejprve si zažili třetí gólovou radost Berani, když v přesilové hře skóroval Martin Novotný. Rychlou odpověď vytáhl mladík Filip Přikryl, který zkompletoval první hattrick ve své extraligové kariéře. V polovině třetiny Berani znovu využili přesilovku a znovu korigovali skóre. Za záda Frodla uklízel Poletín a stáhnul gólový rozdíl na tři branky.

Po několika vyhrocených zákrocích dostali Berani výhodu krátké přesilovky 5 na 3, nedokázali se bohužel prosadit a znovu korigovat skóre. Šest minut do konce ale svitla Beranům naděje, když pohotově střelu Karafiáta dorazil Jakub Herman. Zlín měl před koncem více ze hry, byl aktivní, kousal svého soupeře. Čas ale docházel, a na výsledku už nic nezměnil ani kuriozní gól Beranů, který Frodl setinky před sirénou vypustil, a nakonec byl po přezkoumaní neuznaný.

Podrobnou reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-12-04/id/306229

Fotogalerie