neděle 06. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Berani poráží Tygry a vezou si z Liberce tři body

Berani v nedělním programu 25. kola Tipsport extraligy dokázali na libereckém ledě přetlačit Tygry a vezou si domů do Zlína potřebné tři body. 800. zápas v extralize a zároveň ve zlínském dresu dnes odehrál útočník Pavel Kubiš, který si své výročí okořenil třemi kanadskými body. Nejprve otevřel skóre utkání skvěle provedenou kličkou, do prázdné branky pak pečetil konečný výsledek. O další zásahy Beranů se postarali Martin Novotný a Jiří Ondráček.

25. kolo / neděle 6. 12. 2020 / 16:00
Bílí Tygři Liberec Liberec - Berani Zlín Zlín
2:4
(1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Vlach z přesilové hry (Lenc, Rosandič), 51. Birner (Lenc) - 8. Kubiš (Vopelka), 22. Novotný z přesilové hry (Karafiát, Kubiš), 26. Ondráček (Gazda), 59. Kubiš do prázdné branky (Vopelka)
Rozhodčí: R. Hradil, T. Horák - M. Lhotský, J. Svoboda
Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 35:26.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4

Bílí Tygři Liberec: Pavelka (Kváča) - Šmíd (A), Hanousek, Rosandič, Knot, Derner, Kolmann, Havlín - Birner (A), Filippi, Pekař - Rachůnek, Bulíř, Lenc - Musil, Jelínek (C), Šír - Vlach, Hrabík, Zachar</br>Trenéři: Augusta, Kudrna, Láska

Berani Zlín: Kašík (Huf) - Řezníček, Ferenc, Dluhoš, Novotný, Žižka (C), Gazda - Köhler, Herman, Karafiát - Kubiš (A), Honejsek, Vopelka - Okál (A), Sedláček, Václavek - Ondráček, Poletín, Šlahař</br>Trenéři: Svoboda, Hamrlík, Hrazdira

První třetina

Sotva se utkání stihlo rozběhnout, šli Berani do prvního oslabení. Nešťastné vyhození puku stálo dvě minuty beka Novotného, Zlín se ale dokázal ubránit. Z protiútoku ihned zahrozil Řezníček, dobře si ale poradil Pavelka, který dostal v brance Tygrů přednost před jedničkou Petrem Kváčou. Po osmi minutách dokázali Berani poprvé v utkání udeřit. Svým důrazem úřadoval nováček v dresu Zlína Lukáš Vopelka, který vyslal do úniku Pavla Kubiše. A zlínský veterán si svůj 800. zápas v kariéře přikořenil skvěle provedenou kličkou a gólem.

Skvělým zákrokem se uvedl také Libor Kašík po pohotové střele mladého útočníka Liberce Marka Zachara. Druhou početní výhodu dostali po vyloučení Michala Poletína Tygři. Přestože ani druhá přesilovka nebyla nijak nebezpečná, podařilo se Liberci srovnat skóre. Jaroslav Vlach dostal dobrou přihrávku od Lence a zavěsil.

Druhá třetina

Úvod druhé třetiny patřil Beranům, kteří pokračovali v čtyřminutové přesilové hře z první části. Vedení Zlínu vrátil Martin Novotný, jehož rána vymetla pavučinku v brance Pavelky s milimetrovou přesností. A zanedlouho to bylo už o dvě branky. Nenápadnou akci rozehrál Dan Gazda, zavezl puk za branku Liberce a přesně našel před brankou číhajícího Jirku Ondráčka.

Hra se poté přelévala nahoru dolů, oba brankáři předvedli několik dobrých zákroků, především Kašík při ráně Birnera a dorážce Lence. Berani pak Tygry zamkli v obranném pásmu, vytvořili si dobrý tlak, Pavelka ale dokázal odolat. Minutu před koncem druhé části Kašík znovu skvěle zasahoval proti ráně Knota. Víc druhá třetina nepřinesla.

Třetí třetina

Do třetí části vstoupil mnohem aktivněji Liberec, vypracoval si několik šancí a dorážel na Kašíka ve snaze zkorigovat nepříznivé skóre. Došlo i na několik strkanic a potyček, aktivně si počínal především Bedřich Köhler a Jakub Ferenc. Zlínská jednička mezi tyčemi si ale dokázala s každým nebezpečím poradit. Deset minut před koncem ale Liberec přece jen dokázal stáhnout náskok Zlína. Michal Birner překonal Kašíka a vrátil Tygrům naději. Ti začali kousat, tlačili se na Kašíka, odvolali dokonce brankáře, ale Zlín vše ustál a jubilant Pavel Kubiš nakonec pečetil vítězství trefou do prázdné branky.

Podrobnou reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-12-06/id/306241

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY