neděle 13. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Olomouc znovu vykradla Zlín a odváží si tři body

27. kolo Tipsport extraligy je minulostí. Zlínští hokejisté za sebou mají druhé utkání během dvou dnů. A bohužel je na domácím ledě znovu dokázal přehrát moravský soupeř z Olomouce. Opět se v této sezóně opakoval výsledek 1:4, dva góly hostů vsítil zlínský odchovanec Jan Káňa. Čestný úspěch domácích si připsal útočník Zdeněk Okál.

27. kolo / neděle 13. 12. 2020 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
1:4
(0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 48. Okál (Vopelka, Ferenc) - 25. Káňa (Nahodil, Valský), 26. Bambula (Knotek, Ondrušek), 46. Knotek (Káňa, Ondrušek), 49. Káňa (Kolouch, Valenta)
Rozhodčí: P. Hodek, L. Pilný - D. Hynek, L. Kajínek
Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 38:33.
Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4

Berani Zlín: Huf (Kořének) - Ferenc, Řezníček, Gazda, Žižka (C), Nosek, Novotný, Hamrlík - Karafiát, Herman, Köhler - Vopelka, Honejsek, Okál (A) - Ondráček, Sedláček, Poletín - Šlahař, Pšurný, Sebera</br>Trenéři: Svoboda, Hamrlík, Hrazdira

HC Olomouc: Lukáš (Konrád) - Škůrek, Švrček, Dujsík, Valenta, Rutar, Ondrušek (A) - Burian (C), Knotek (A), Bambula - Káňa, Kolouch, Kucsera - Olesz, Nahodil, Valský - Gřeš, Kusko, Tomeček</br>Trenéři: Tomajko, Moták, Falter

První třetina

Třetí moravské střetnutí Zlína a Olomouce v této sezóně odstartovali aktivněji hosté. Dostali se i k první výhodě přesilové hry po vyloučení Okála, nedokázali však vytěžit gólový zásah. Stejně tak si olomoučtí vedli i při dalších vyloučení Köhlera. Příležitost početní výhody dostali i Berani po vyloučení Jiřího Ondruška za zdržování hry. Nevedli si ale o nic lépe než hosté, a pořádně brankáře Lukáše nedokázali zaměstnat. Těsně před koncem do nebezpečné šance namazal soupeři Gazda, na druhé straně nadějně pálil Ondráček, skóre se ale v první třetině neměnilo.

Druhá třetina

Do prostředního dějství vstoupili znovu lépe hosté a jako první se dočkali gólového zářezu. Po zmatcích před zlínskou brankou se k odraženému puku dostal Jan Káňa a uklidil puk za záda domácího gólmana Hufa. Po 20 sekundách už to bylo o dvě branky. Jan Bambula ujel všemu a všem, nacpal se před Hufa a zakončil přesně. A aby toho nebylo málo, další dvě minuty inkasoval za krosček Karafiát. Přesto ve vlastním oslabení zahrozil Pavel Sedláček, jehož únik zastavila až tyčka za zády Lukáše, a Berani se dokázali ubránit znovu.

Do hry se mohl Zlín vrátit při další přesilové hře, vytvořil si několik šancí, gól ale nepadl. Naopak nepřesnou přihrávkou poslal Honejsek do úniku Olesze a a při bránění ho hákoval, čímž srovnal poměr sil na ledě. Ihned po návratu mohl své zaváhání napravit, při úniku 2 na 1 hledal Vopelku, kterému chyběly ke gólové radosti centimetry. Hra se následně přelévala ze strany na stranu, byly k vidění šance, další branky ale nepadly.

Třetí třetina

Třetí část zahájili Berani sérií přesilovek. V té první Řezníček trefil další tyč, během druhé dvakrát nebezpečně pálil Ondráček. Gólové trápení ale zlínští znovu neprotrhli. Do úniku se naopak dostal Olomouc, Ferenc fauloval a hra 5 na 4 se přelila ve prospěch hostů. A Kohouti znovu udeřili, pěkně sehranou akci uklidil do odkryté branky Jan Knotek.

Jiskru naděje vykřesal povedenou střelou nad rameno Lukáše Zdeněk Okál. Radost Beranů ale trvala sotva minutu. Do dalšího úniku pláchl Káňa, přebruslil zlínské beky, zavěsil pod břevno a připsal si druhý gól v utkání. Skóre se do konce utkání již nezměnilo, a tak si tři body odváží zpět na Hanou hosté z Olomouce.

Podrobnou reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-12-13/id/306255

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda, trenér PSG Berani Zlín: Hodnotí se to těžko, bojujeme sami se sebou, nejsme schopni vstřelit branku, na tým to hodně padá. Přestože to byl bojovný výkon až do konce a kluci to nezabalili, tak situace je pro nás složitá. Odstoupil nám Kuba Herman, ztráty jsou velké, těžko se pak bojuje.

Jan Tomajko, trenér HC Olomouc: Jsme spokojení, čtyři vstřelené góly, tři body, musíme hráče pochválit. Věděli jsme, že Zlín měl v nohách těžký zápas, neměl tolik šťávu, ale i tak jsme se s tím porvali dobře. V Plzni jsme urvali dva body, dnešní zápas jsme odehráli dobře, navázali tak na výkon proti Škodovce.

Fotogalerie