středa 30. prosince 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani při derniéře roku 2020 vybojovali bod s lídrem extraligy

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v zápase 31. kola Tipsport extraligy 2020/21 na domácím ledě s týmem HC Oceláři Třinec 2:3 po prodloužení a získali na své konto v duelu s vedoucím celkem extraligy cenný bod. Oba celky nemají v posledním období nejlepší formu, neboť Slezané prohráli čtyři zápasy v řadě, zatímco Berani tři. Žižka a spol. drželi s lídrem extraligy krok a ve 27. minutě šli do vedení, ale hosté po druhé trefě Eriky Hrni vyrovnali. Utkání se nakonec rozseklo v prodloužení, když rozhodl produktivní útočník Martin Růžička. Branky Zlína dali Antonín Honejsek a Lukáš Vopelka. Tým PSG Berani Zlín hraje v neděli 3. ledna na ledě Mladé Boleslavi.

2:3p
(1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 12. min Honejsek (Gazda, Řezníček), 27. Vopelka (Herman) - 9. Hrňa (Martin Růžička), 33. Hrňa (Martin Růžička, Gernát), 64. Martin Růžička (M. Stránský, D. Musil). Rozhodčí: Kika, Pilný – Lučan, Kis. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: bez. Střely na branku: 21:41. Zblokované střely: 12:15. Hity: 2:12. Vhazování: 36/70 (51%) - 34/70 (49%). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Berani Zlín: Kašík - Řezníček, Gazda, Žižka (C), Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Dluhoš - Köhler, Fryšara, Dufek - Kubiš (A), Herman, Vopelka - Okál, Honejsek, Šlahař - J. Ondráček, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Oceláři Třinec: Kacetl - M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, M. Stránský - Šedivý, Mikulík, Martynek - Hrňa, Peterek, Dravecký (A) - Kurovský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina, J. Kameš.

První třetina

Berani v sestavě s uzdraveným forvardem Okálem se dostali ve 4. minutě zásluhou Dufka ke střele, ta však byla zblokována jedním z třineckých beků. Ve zlínském brankovišti nastoupil Kašík a v 6. minutě zneškodni střelecký pokus Stránského. Oceláři hráli po faulu Ference úvodní přesilovou hru. Zatímco rána Doudery v síti neskončila, v čase 8:23 minuty se otevřel střelecký účet zápasů. Gól vypracoval Martin Růžička, který se zbavil zlínských zadáků, naservíroval skvělou přihrávku a Hrňa již mířil do odkryté brány, neboť brankář Kašík se nestihl přemístit k tyči - 0:1. Za necelé tři minuty bylo srovnáno. Berani dostali ve 12. minutě k dispozici dvojnásobnou přesilovku v délce 109 vteřin, kterou bleskurychle po 13 vteřinách využili, k odraženému puku od mantinelu se dostal Honejsek a usměrnil kotouč do odkryté Kacetlovy svatyně - 1:1. Oceláři kupili zbytečné fauly a Zlínští hráli další dlouhou přesilovku pět na tři. Berani si vytvořili velký tlak, uzamkli soupeře v obranném pásmu, ale v koncovce byli tentokrát bezzubí. Ferenc a Žižka pálili nepřesně. V závěru třetiny dvojnásobnou početní výhodu nevyužili ani Slezané.

Druhá třetina

Třinec vstoupil do prostřední periody aktivně, Kašíka prověřil Ondřej Kovařčík. Zlín strhl ve 27. minutě poprvé vedení na svou stranu zásluhou Vopelky. Ten vystřelil nenápadně z prostoru kruhu a Kacetl přes clonící spoluhráče zaregistroval střelu až v síti - 2:1. Před polovinou utkání měl vyrovnávací gól na holi Kurovský, ale Kašík byl na místě. Pro třinecké barvy se ujala další přesilovka ve 33. minutě a podruhé potrestal faul Ference šikovný Hrňa, který snadno obelstil zlínské hráče a přesně zakončil - 2:2. Tým ze Slezska pokračoval do druhé sirény v tlaku, nicméně domácí se náporu ubránili bez inkasované branky. Naprázdno vyšli v koncovce Jaroměřský a kapitán Vrána.

Třetí třetina

Opětovné vedení pro hosty odmítl ve 43. minutě Michal Kovařčík, který byl sám před Kašíkem, ale bránu netrefil. Na druhé straně zahrozil tečí Okál po Honejskově nahrávce. Hosté vytěžili z tlaku početní výhodu, Kašík překazil Hrňovi hattrick a neujala se ani střela Martina Růžičky. V závěru oslabení mířil těsně vedle tyčky Ferenc. Berani v závěru základní hrací doby nezužitkovali další přesilovku a poté bránili bod po třetím vyloučení Ference.

Prodloužení

Oceláři promarnili na začátku nastavení druhou část přesilovky, ale nemuselo je to mrzet. Bonusový bod pro hosty vystřelil v čase 63:05 minuty kanonýr Martin Růžička. U mantinelu vybojoval kotouč Matěj Stránský a nejlepší extraligový nahrávač vstřelil jedenáctý gól v sezoně.

Podrobnou textovou on-line reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-12-30/id/306283

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Bylo to hektický zápas, spousta přesilových her a oslabení. Na naší straně maximální bojovnost a vynikající výkon gólmana Libora Kašíka. Mysleli jsme si i na druhý bod, v prodloužení přišlo přečíslení dva na jednoho, nedali jsme a soupeř rozhodl z protiútoku. Po předchozích nevydařených zápasech jsme opět bodovali. Po čase to byl opět výborný kolektivní výkon."

Marek Zadina (asistent trenéra HC Oceláři Třinec): "Chci poděkovat týmu za předvedenou hru, neboť jsme hráli dobře. Srdcem a bojovností se kluci dostali do řady šancí. V poslední době se velmi nadřeme na branky, které nám tam nepadají a musíme zjednodušit naši hru a tlačit se do předbrankového prostoru. Jsme rádi za výhru, proměnili jsme přesilové hry, což se nám v předchozích zápasech nedařilo. Těší nás, že po čtyřech prohraných zápasech máme dva body, které jsme si zasloužili."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY