pátek 05. února 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani prohráli doma s Pardubicemi, duel se rozhodl ve druhé třetině

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v zápase 43. kola Tipsport extraligy 2020/21 s týmem HC Dynamo Pardubice 1:3 a vyšli potřetí v řadě bez bodového zisku. Bezbrankový stav vydržel až do 26. minuty, poté udeřilo Dynamo a šlo do dvoubrankového náskoku. Berani ještě vykřesali naději na zvrat kontaktním gólem z přesilovky na začátku třetí třetiny, ale Východočeši dali za necelé dvě minuty rychlou odpověď v podobě třetí vstřelené branky. Žižka a spol. prohráli doma potřetí z posledních čtyř utkání a tabulce jsou nadále na třináctém místě. Na předkolo play off ztrácí stále sedm bodů. Jediný gól vstřelil Zdeněk Okál. Zlín hraje v neděli 7. února na ledě Třince.

43. kolo / pátek 5. 2. 2021 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
1:3
(0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 42. Okál (P. Sedláček, J. Svoboda) - 26. min Zohorna (R. Kousal, Klouček), 30. Blümel (Poulíček), 44. Camara (T. Zohorna, R. Kousal). Rozhodčí: Šír, Vrba – Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: bez. Střely na branku: 26:35 (11:14, 10:12, 5:9). Zblokované střely: 23:11. Hity: 7:2. Vhazování: 30/56 (54%) - 26/56 (46%). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Berani Zlín: Kořének – Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Suhrada – Kubiš (A), Fryšara, J. Svoboda – Okál, Vopelka, Šlahař – Köhler, Karafiát, Dufek – Sebera, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Dynamo Pardubice: Klouček – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský. Trenéři: R. Král, Havíř, P. Sýkora.

První třetina

Ve zlínském brankovišti nastoupil opět mladík Kořének, Huf byl už připraven na střídačce a do sestavy se vrátil zkušený útočník Köhler. Dynamo začalo od úvodního vhazování zostra a domácího gólmana prověřil Paulovič střelou z prostoru mezikruží a poté netrefil branku po rychlém brejku Kousal. Berani zahrozili v 7. minutě, když pardubický gólman Klouček vyrazil střelu Ference, ale k dorážce se kapitán Žižka již nedostal. Více se hrálo v úvodní třetině před zlínskou svatyní, Východočeši si vytvořili tlak, jenže v koncovce byli bezzubí. Před Kořénkem se neprosadili Tybor a Zdráhal. Berani bez újmy na skóre přestáli úvodní oslabení, když trestnou lavici zahříval Vopelka. Hra se poté přiostřila, po seknutí Tomáše Zohorny do gólmana Beranů se strhla šarvátka, po které hráli domácí úvodní přesilovou hru. Atmosféra na ledě zhoustla, skóre zůstalo nadále bezbrankové. Před první sirénou se neujala ani další hostující akce, neboť Kousal se po rychlém brejku k pořádné střele ani nedostal.

Druhá třetina

Při hře čtyři na čtyři se dostal do brejku ve 22. minutě Okál, ale kotouč za zády Kloučka neskončil. O minutu poději spálil velkou šanci Fryšara, když z bezprostřední blízkosti nepřekonal ležícího gólmana Pardubic. Východočeši otevřeli střelecký účet duelu v 26. minutě zásluhou využité přesilovky. Tomáš Zohorna dostal přesnou přihrávku od Kousala a svůj únik zakončil úspěšně střelou mezi Kořénkovy betony - 0:1. Berani se nevzdali a před polovinou utkání dvakrát zahrozili. Nejdříve po přečíslení dva na jednoho neuspěl v koncovce Okál a poté Fryšara nezpracoval v dorážce poskakující kotouč. Dynamo podruhé udeřilo v 31. minutě, reprezentant Blümel se krásně trefil pod víko zlínské svatyně - 0:2. Berani se nevzdali a při vlastním oslabení vystihl hostující rozehrávku Okál, ale Klouček vyškrábl ránu do bezpečí. Hosté dvougólové vedení v závěru nenavýšili, neboť Tomáš Zohorna z brejku s bekhendovou střelou neuspěl.

Třetí třetina

Berani se dočkali první branky na začátku třetího dějství zásluhou využité přesilovky. Zlínská družina se dostala po zaváhání pardubické obrany ve 42. minutě do přečíslení čtyři na jednoho, které přesně zakončil Okál - 1:2. Dynamo nenechalo nic náhodě a za necelé dvě minuty přišla rázná odpověď, když hosté si vzali zpět dvougólový náskok. Domácí zaváhali v defenzivě a kanadský forvard Camara se předvedl v úniku ukázkovým blafákem - 1:3. Zlínští hokejisté v závěru prahli po zkorigování nepříznivého stavu, ale s koncovkou byli na štíru. Pardubice si pohlídaly s přehledem tříbodovou výhru až do závěrečné sirény.

Podrobnou textovou on-line reportáž najdete zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2021-02-05/id/306361

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Porážka nás mrzí. Měli jsme zápas dobře rozehraný a určitě jsme nebyli v úvodní třetině horším týmem. Bohužel chyba při střídání ve druhé třetině otevřela brankový účet zápasu v náš neprospěch. Měli jsme poté slibné příležitosti, ale trápí nás slabá produktivita. Když jsme se dostali soupeři na dostřel, přišel třetí obdržený gól, který všechno rozhodl. Nejsme z toho vůbec šťastní, neboť jsme mohli dosáhnout na nějaké body. Jediné pozitivum pro nás je dobrý výkon gólmana Michala Kořénka."

David Havíř (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): " „Jednoduché hodnocení, velmi dobrý výkon z naší strany, byli jsme silní na puku. První lajna byla výborná, velmi nás potěšila i hra čtvrté řady a výborný výkon podal brankář. Rozhodujícím okamžikem duelu byl vstřelený gól na 3:1. Poté jsme zápas v klidu dohráli až do vítězného konce."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY