čtvrtek 13. srpna 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Vydařená odveta, Berani po výhře 4:0 srazili Oceláře!

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli ve 4. kole skupiny D Poháru Generali České pojišťovny nad doposud neporaženým týmem HC Oceláři Třinec 4:0 a vrátili soupeři porážku 2:5 z úterního duelu ve Slezsku i s úroky. Berani rozhodli o důležité výhře třemi góly během sedmi minut na začátku druhé třetiny. Skvělý večer pro zlínské barvy korunoval bezchybným výkonem mladý brankář Daniel Huf, který si připsal i ve druhém vystoupení opět čisté konto. Branky dali Zdeněk Okál, Jan Dufek, Vojtěch Dobiáš a Jakub Šlahař. Zlín se dostal o skóre do čela skupiny, v úterý 18. srpna hraje na ledě Vítkovic.

Generali Česká Cup / čtvrtek 13. 8. 2020 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec
4:0
(0:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. min Okál (Šlahař, Honejsek), 25. Dufek (Honejsek, Köhler), 27. Dobiáš (Gazda, Šlahař), 60. Šlahař (Köhler, Ondráček). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 812. Střely na branku: 15:36. Zblokované střely: . Hity: . Vhazování: . Průběh utkání: 4:0.

Berani Zlín: Huf - Gazda, Žižka (C), Dluhoš, Řezníček, Matyáš Hamrlík, Suhrada - Ondráček, Fořt, Václavek - Šlahař, Honejsek, Okál (A) - Dufek, Fryšara, Köhler - Dobiáš, Karafiát, Sebera. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Oceláři Třinec: Štěpánek – Hrachovský, Jaroměřský, F. Haman, Galviņš, M. Adámek, Zahradníček, Husák – Martin Růžička (C), Marcinko (A), Chmielewski – O. Kovařčík, Miloš Roman, Hrehorčák – Kurovský, R. Veselý, D. Kofroň. Trenéři: Varaďa, M. Zadina, J. Kameš.

Oba soupeři se utkali během 48 hodin v odvetném zápase na zlínském ledě. V úvodní třetině se diváci branky nedočkali. Berani hráli hned v úvodní minutě přesilovou hru, ale k vážnějšímu ohrožení Štěpánkovy brány se nedostali. Početní výhoda se naskytla i Ocelářům po prohřešku Fryšary a vedlo se jim podobně jako domácím. Brankář Huf podržel zlínské barvy, když zlikvidoval teč Chmielewskeho a Veselého. Zlín se ubránil i dalšímu oslabení a v hlavní roli byl opět Huf. Zuby si na něm vylámali Martin Růžička a opět polský forvard Chmielewski.

Zlínští měli skvělý nástup do druhé třetiny a během sedmi minut vstřelili tři góly. Jednadvacet vteřin po úvodním vhazování šli domácí do vedení po rychlém přečíslení dva na jednoho. Okál po ideální příhře od Šlahaře mířil do odkryté brány. Třinec si poté vytvořil obrovský tlak, ale Huf byl na místě. Ve 25. minutě mířil přesně po buly Dufek a umístěnou střelou k tyč nedal Štěpánkovo šanci. Berani přidali třetí gól ve 27. minutě zásluhou využité přesilovky, ránu Gazdy od modré čáry úspěšně tečoval před třineckou svatyní Dobiáš. Oceláři byli s koncovkou nadále na štíru a do druhé sirény se gólově neprosadili.

Třinci nepomohly v závěrečné třetině ke vstřelení čestného gólu ani další přesilové hry. Všechny střely Ocelářů pochytal bezchybný Huf, který si připsal druhou nulu v sezoně. Zlínskou výhru ještě zpečetil v poslední minutě nejproduktivnější hráč Generali Česká Cup Šlahař. Po gólu si připsal již sedmý bod do kanadského bodování. Třinec padl poprvé v letním poháru po předchozích třech výhrách.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Jakub Šlahař, Daniel Huf, Antonín Honejsek.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Výsledek nás těší, neboť Třinec má velmi silný a kvalitní mančaft. Výborný výkon předvedl opět brankář Huf, v Přerově již vychytal nulu a dnes přidal další čisté konto. Z naší strany to byl bojovný a kvalitní výkon, navíc jsme dali i pěkné góly. Mrzí nás ztráty na zraněních u Noska a Fryšary. Snažíme se skloubit úspěch v poháru s tím, že šanci dostanou všichni mladí hráči. S výjimkou první duelu doma s Vítkovicemi, všechna další utkání odehráli mladíci. Šance na postup je značná a nebráníme se tomu. Po výhře se zvedne sebevědomí hráčů a herní pohoda mužstva. Na druhou stranu máme pořád na čem pracovat, což nám ukázal venkovní zápas v Třinci."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY