čtvrtek 20. srpna 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani otočili zápas s Přerovem a slaví postup do čtvrtfinále poháru

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v 6. kole Poháru Generali České pojišťovny 2020 nad prvoligovým týmem HC Zubr Přerov 4:1 a postoupili do čtvrtfinále této pohárové soutěže. Postup se ale nerodil hladce, neboť hosté po dvou třetinách vedli 1:0. Zlínští čtyřmi góly ve třetí třetině otočili vývoj duelu ve svůj prospěch. Skvělý výkon předvedl mladý gólman Michal Kořének, který pustil za svá záda pouze jednu z jednatřiceti střel. Branky dali Zdeněk Okál 2, Bedřich Köhler a Jan Dufek. Žižka a spol. obsadili ve skupině D druhé místo a ve čtvrtfinále play off se střetnou s Pardubicemi. První zápas se hraje ve Zlíně již v pondělí 24. srpna, čas bude upřesněn později. Odveta je na programu na východě Čech o tři dny později za asistence kamer České televize.

Generali Česká Cup / čtvrtek 20. 8. 2020 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC ZUBR Přerov Přerov
4:1
(0:0, 0:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 41. min Köhler (Dufek, Gazda), 49. Okál (Köhler), 56. Okál (Fořt, Šlahař), 59. Dufek (Fryšara) - 31. Süss (Kučeřík). Rozhodčí: Kubičík, Obadal - Axman, Hranoš. Vyloučení: 10:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 637. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Berani Zlín: Kořének - Gazda, Žižka (C), Ferenc, Matyáš Hamrlík, D. Nosek (A), Suhrada - Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál (A)- Dufek, Fryšara, Köhler - Karafiát, P. Sedláček, Dobiáš. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC ZUBR Přerov: Kacetl - F. Král, Hrabal, Zbořil (A), Klimíček, Dřímal, Kučeřík - Dostálek, R. Pšurný (A), Doležal - Hajšman, Hejcman (C), Süss - F. Dvořák, Indrák, Goiš - Zmeškal, M. Svoboda, J. Dvořák. Trenéři: Kočara, Grof.

Diváci v úvodní třetině regionálního derby gól neviděli. Přesto se hrál rychlý, bojovný hokej s řadou šancí na obou stranách. Oba brankáři předváděli skvělé výkony, domácí mladík Kořének i přerovský Kacetl. Do slibné šance se dostal ve 4. minutě Fořt, projel mezi hostujícími beky, ale Kacetl byl na místě. V 6. minutě hráli Zubři po prohřešku Dobiáše první přesilovku. Puky svištěly kolem Kořenkovy svatyně, naštěstí se zlínští hráči ubránili. Největší šanci měl v úvodním dějství Přerov, domácí beci ve 13. minutě chybovali v rozehrávce ve vlastním pásmu a Dostálek před Kořénkem v koncovce neuspěl. Oba týmy poté nevyužily po přesilové hře a skóre na ukazateli stavu zůstalo bezbrankové.

Zlín hrál na začátku druhé třetiny početní výhodu při vyloučení Goiše, odražený kotouč měl na holi Dobiáš a jeho pokus jen poskakoval na brankovišti. Podobně dopadl ve 26. minutě i kapitán Žižka, který se ocitl před Kacetlem, ale přerovský gólman se stihl přemístit a střela neskončila za brankovou čárou. Na druhé straně zneškodnil Kořének únik Zmeškala. Zlínští nevyužili před polovinou utkání své šance a přišel zákonitě trest. Přerov otevřel střelecký účet v 31. minutě, rychlé přečíslení dva na jednoho zužitkoval Süss, který mířil přesně nad gólmanovu vyrážečku k tyči. Hosté mohli vedení ještě navýšit ve 37. minutě, Dostálek ujížděl osamocený na Kořénka, ale zlínský brankář předvedl další skvělý zákrok.

Berani obrátili ve třetí třetině průběh utkání ve svůj prospěch. Nejdříve vyrovnal 27 vteřin po zahájení třetiny Köhler v přesilovce přesnou ránou mezi Kacetlovy betony. Poté dvakrát zaúřadoval Okál, ve 49. minutě utekl přerovským obráncům, dostal se do útoku a zamířil přesně nad lapačku. Druhý gól přidal v 56. minutě, tvrdou ránu vyrazil Kacetl nad sebe a kotouč zapadl do sítě. Definitivní pojistku pro zlínskou výhru přidal v 59. minutě gólem do opuštěné klece Dufek.

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Zdeněk Okál, Michal Kořének, Ondřej Kacetl.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Pro nás to byl nejtěžší zápas z celého turnaje. Museli jsme vyhrát, abychom postoupili dále, což je na psychiku vždy náročné. Přerov hrál velmi dobře. Musíme poděkovat mladému brankáři Michalu Kořénkovi, že nás podržel a dal nám šanci zvrátit nepříznivý vývoj duelu. Po vyrovnávacím gólu se naše hra zvedla a byli jsme šťastnějším týmem."

Vladimír Kočara (hlavní trenér HC Zubr Přerov): "Bylo to vyrovnané utkání, které zase rozhodly drobnosti. Škoda zbytečného faulu na konci druhé třetiny. Vyrovnávací branka dala domácím křídla a my jsme udělali pár chybiček, za které jsme byli potrestáni."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY