čtvrtek 03. září 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani nestačili na Kometu a poprvé v přípravě prohráli doma

Hokejisté PSG Berani Zlín poznali až v pátém domácím zápase letošní přípravy hořkost porážky. Po předchozích čtyř pohárových výhrách v rámci Generali Česká Cup se skóre 16:6 prohráli s týmem HC Kometa Brno 1:5. Berani šli v 8. minutě sice do vedení, ale od druhé třetiny převzali otěže duelu hosté a napravili nepříznivý dojem z předchozích zápasů. Jediný gól Zlína zaznamenal Vojtěch Dobiáš. Zlínští mají šanci na reparát v odvetě, která je na programu ve čtvrtek 10. září na ledě DRFG areny.

příprava / čtvrtek 3. 9. 2020 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
1:5
(1:0, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. min Dobiáš (Matyáš Hamrlík) - 28. Mueller, 34. Horký (Šoustal), 37. P. Holík (Freibergs, Mueller), 52. L. Zábranský ml. (Horký, Freibergs), 60. Valský (L. Zábranský ml., Klepiš). Rozhodčí: J. Kašík, Šudoma - Blažek, Hanzlík. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 612. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Berani Zlín: L. Kašík - Gazda, Řezníček, Ferenc, Matyáš Hamrlík, D. Nosek (C), Suhrada, Dluhoš - Ondráček, Fořt (A), Kubiš (A) - Dufek, Fryšara, Köhler - Šlahař, Herman, Sebera - Dobiáš, Karafiát, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Kometa Brno: Vejmelka - O. Němec (A), Freibergs, L. Zábranský ml., Pyrochta, S. Svozil, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) - Schneider, Klepiš, Brabenec - Šoustal, Rákos, Valský - Horký, Střondala, Kusko. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Horáček, Bělohlav.

Berani měli v úvodní třetině více ze hry a větší aktivitu vyjádřili i vedoucím gólem v 8. minutě. Zařídili ho mladíci, když Matyáš Hamrlík vypálil od modré čáry a vyražený kotouč od brněnského gólmana Vejmelky usměrnil do branky Dobiáš. Zlínští mohli těsný náskok navýšit i ve dvou přesilových hrách, ale obrana Komety odolala. Hodně horko před Vejmelkou bylo při prohřešku Brabence. V závěru třetiny odešel za katr Klepiš, v šanci pálil Šlahař, jenže trefil jen Vejmelku. Hosté se v úvodním dějství na ledě hledali a během úvodních dvaceti minut si před brankářem Kašíkem nevytvořili vážnější šanci.

Hned na začátku druhé třetiny se dostal do uniku kapitán hostů Zaťovič a jakoby předznamenal průběh prostřední periody. Kometa přepnula na vyšší rychlostní stupeň a obrátila zápas ve svůj prospěch. Hosté srovnali stav ve 28. minutě zásluhou využité přesilové hry, když za katrem odpočíval Kubiš. Američan Mueller projel jako nůž máslem zlínským pásmem a prostřelil tvrdou ránou Kašíka. Berani se poté ubránili dalšímu oslabení a prahli strhnout vedení opět na svou stranu. V koncovce však neuspěli a nabídli šanci hostům. Ve 34. minutě Šoustal chytře přihrál na hůl Horkého, který mířil přesně pod břevno Kašíkovy svatyně. Hosté využili ve 37. minutě druhou přesilovou hru, z mezikruží pálil přesně nad vyrážečku zlínského gólmana Holík.

Berani se snažili zkorigovat ve třetí třetině nepříznivý stav, ale tentokrát jim v koncovce nebylo přáno, v úniku neuspěl Gazda. Kometa přidala ještě dva góly. Nahozený kotouč z hole Zábranského skončil v 52. minutě ve zlínské síti a gólový účet uzavřel 26 vteřin před závěrečnou sirénou Valský.

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Peter Mueller, Ralfs Freibergs, Vojtěch Dobiáš.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Měli jsme velmi dobrou první třetinu. Velká škoda, že jsme z tlaku vytěžili pouze jeden gól. Kometa poté zabrala a potrestala nás. Mrzí nás tři obdržené góly v oslabení. Ukázala se značná kvalita soupeře, který má velmi zkušené hráče a zaslouženě vyhrál. Bohužel stále nehrajeme v kompletním složení, v útoku nám chybí Okál s Honejskem. Poskládali jsme útoky v novém složení, kluci si společně zahráli dopoledne na tréninku. Věříme, že se zranění hráči do startu extraligy uzdraví. Teď se nám bohužel zranil Václavek a zhruba dva týdny bude mimo hru."

Kamil Pokorný (trenér HC Kometa Brno): "V první třetině byl Zlín o něco aktivnější, ale nevytvářel si nějaké větší příležitosti. Gól jsme dostali po standardní situaci po vhazování. Od druhé třetině jsme byli lepším týmem, měli jsme výborný pohyb, dali tři góly, chodili jsme si pro přesilovky. Stínem je zranění Standy Svozila, který má koňara. Třetí část byla vyrovnaná, oba týmy měly šance, my jsme byli produktivnější a i za přispění výborného výkonu Karla Vejmelky jsme utkání výsledkově zvládli."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY