pátek 08. října 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Čekání na domácí výhru pokračuje, Berani nestačili na Mladou Boleslav

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v zápase 12. kola Tipsport extraligy 2021/22 na domácím ledě s týmem Bruslařský klub Mladá Boleslav 0:4 a stále čekají v sezoně na tříbodovou výhru. Berani prohráli doma již pošesté v řadě a podruhé nedali v letošní sezoně ani jeden gól. Přitom svěřenci trenérské dvojice Martin Hamrlík, Luboš Jenáček nezačali vůbec špatně, vytvořili si v úvodních minutách tlak i střelecké příležitosti, ale Bruslaři šli v 5. minutě do vedení. Poté duel s přehledem kontrolovali a potvrdili roli favorita. Zápas byl pikantní pro trojici hráčů (Tomáš Fořt, Oscar Flynn a Adam Zbořil), která už stála na opačné straně barikády. Hokejisté z města automobilů se výhrou vyhoupli do čela extraligové tabulky, zatímco Berani zůstávají na samém chvostu. Zlín hraje v neděli 10. října na ledě Plzně.

12. kolo / pátek 8. 10. 2021 / 17:30
Berani Zlín Zlín - BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav
0:4
(0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. min Kelemen (D. Šťastný, Fořt), 6. J. Stránský (Eberle, Bičevskis), 50. Kotala (Kelemen), 56. O. Najman. Rozhodčí: A. Jeřábek, Obadal - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 290. Střely na branku: 27:35. Zblokované střely: 13:12. Hity: 13:6. Vhazování: 19/50 (38%) - 31/50 (62%). Průběh utkání: 0:4.

Berani Zlín: Kašík - Gazda, Trška, O. Němec (A), Žižka (A), R. Černý, M. Novotný, Dluhoš - Vopelka, Hejcman, T. Mikúš - Šlahař, Honejsek, Okál - Flynn, A. Zbořil, Karafiát - Sebera, P. Sedláček, Köhler (C). Trenéři: Martin Hamrlík, L. Jenáček, Hrazdira.

BK Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Filman, Bernad, D. Moravec - D. Šťastný, Fořt, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - A. Raška, Claireaux, Kotala - J. Stránský (A), Bičevskis, Eberle. Trenéři: Rulík, Patera, V. Nedorost.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: https://www.onlajny.com/match/index/date/2021-10-08/id/339524

Nejlepší vyhodnocení hráči: Oscar Flynn - Tomáš Fořt.

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Miloš Kelemen, David Šťastný, Jan Růžička.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Těžko se mi zápas hodnotí, protože snahu klukům nelze upřít. Měli jsme úvodní tlak, šance, možnosti. Bohužel nevím, jestli rozdávat klukům čokolády za góly nebo jak je motivovat. Klukům to zkrátka momentálně teď nelepí, není psychická pohoda. Nemáme nikoho, kdo by to vzal na sebe, zachoval chladnou hlavu a z vypracovaných šancí dal gól. V podstatě soupeř byl u nás dvakrát v pásmu a dal dva góly. To je tvrdý direkt a při naší produktivitě to rozhodlo zápas. Pak se to srovnalo, soupeř si kvalitou vypracoval šance a brankář Kašík chytl řadu gólů. Za stavu 3:0 už je poté těžké s tím něco udělat. Nepomůžeme si ani v přesilových hrách."

Radim Rulík (hlavní trenér Bruslařský klub Mladá Boleslav): "Nevyšel nám vůbec začátek zápasu. Domácí na nás vlítli a vůbec jsme nebyli připraveni, jak jsme měli být. Dostali jsme se pod tlak. Měli jsme štěstí, ale hlavně nám výborně zachytal gólman, který nás podržel po celý zápas. Bylo pro nás důležité, že ze situace, kdy jsme byli pod tlakem, jsme se dokázali prosadit. Byli jsme produktivní a první třetinu vyhráli. Od druhé třetiny se hra srovnala. Ve třetí třetině rozhodl gól na 3:0, do té doby byl Zlín hlavně v našem pásmu nebezpečný."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY