úterý 31. srpna 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani vedli, ale Kometa přípravný zápas doma otočila. Odveta ve čtvrtek

Hokejisté PSG Berani Zlín sehráli šestý přípravný zápas před startem extraligy. Tentokrát se představili v moravském derby na ledě Komety Brno, kde až po boji prohráli 1:3. Berani se ujali vedení již v 7. minutě, ale domácí ještě v závěru první třetiny srovnali stav. Kometa šla poprvé do vedení v 25. minutě zásluhou využité přesilové hry a těsné vedení udržela až do samotného závěru. Zlínští sáhli v předposlední minutě ke hře bez brankáře, ale Brno přidalo ještě třetí gól do prázdné klece. V přípravě si připsalo již pátou výhru v řadě a ještě neokusilo hořkost prohry! Jedinou branku Zlína dal Pavel Kubiš. Oba soupeři se utkají v odvetě na zlínském ledě již ve čtvrtek 2. září. Pro oba týmy se jedná o generálku před ostrým startem sezony.

příprava / úterý 31. 8. 2021 / 18:00
HC Kometa Brno Kometa Brno - Berani Zlín Zlín
3:1
(1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. min P. Holík (Magee), 25. Mallet (Krištof), 59. Krištof (Šoustal) - 7. Kubiš (Trška). Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Komínek, Vašíček. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 400. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Kometa Brno: Klimeš - Bartejs, Roth, Kučeřík, Holland, Gulaši, Mikyska, Fajmon - Zaťovič (C), P. Holík, Horký - Šoustal, Krištof, Kusko - Malý, Kollár, Šalé - Magee, Rákos, Mallet - Dočekal. Trenéři: Kalous, Horáček, Kováčik, Pipek.

Berani Zlín: Huf - Suhrada, O. Němec (A), Trška, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Matyáš Hamrlík - Kubiš (C), T. Mikúš, Vopelka - Sebera, Fryšara, Köhler - Okál, Hejcman, Karafiát - Chludil, P. Sedláček, Dřímal. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

V sestavě Beranů nastoupil poprvé v letošní sezoně uzdravený útočník Vopelka a další příležitost dostal devatenáctiletý junior Dřímal. Kometa se nedostala v úvodních minutách do tlaku, obránce Holland nemířil ve 3. minutě přesně. Zatímco Sebera se ještě dvakrát zastřelovat, střelecký účet otevřeli hosté v 7. minutě. Od mantinelu nahazoval kotouč bek Trška a zkušený Kubiš do dráhy kotouče vložil kotouč, na který brněnský gólman Klimeš nedokázal reagovat - 0:1. Na domácích hokejkách byla znát značná nepřesnost a pokud Kometa vystřelila, byl na místě připraven gólman Huf podobně jako při ráně Kollára v 9. minutě. Zlínský brankář držel čisté konto i po střelách kapitána Zaťoviče a Krištofa. V 15. minutě odešel za katr Gazda a početní výhoda pro svěřence kouče Kalouse zůstala nevyužita. V koncovce neuspěli Kollár a Magee. Paradoxně udeřilo při rovnovážném stavu hráčů na ledě pět na pět. Holík předvedl skvělou individuální akci, obelstil obránce a vyzráli i na Hufa - 1:1.

Zlínští hokejisté začali druhou dvacetiminutovku aktivně, hned v úvodu vypálil tvrdou ránu Suhrada a poté Němec střelou z úhlu orazítkoval tyčku Klimešovy svatyně. Kometa hrála ve 23. minutě druhou přesilovku, když rozhodčí potrestali podrážení Fryšary. Krištof našel před bránou Malleta a od kanadského forvarda se kotouč odrazil do zlínské brány za záda Hufa - 2:1. Tlak Brna po vedoucím gólu sílil, zlínský gólman byl v plném ohni střel, když kryl pokusy Kollára, Bartejse a Mikysky. Nápor Komety ještě narostl po vyloučení Tršky, při početní převaze se dostali do šancí Rákos, Kollár a Kuska, ale Huf byl na místě. Přesilovku promarnili i hosté, paradoxně měl při ní největší šanci Šoustal, ale kotouč neusměrnil do sítě, a tak jednogólový náskok Brna zůstal až do druhé sirény.

Po ospalejším začátku se hra ve třetí třetině dostala do rychlého tempa. Berani se snažilo srovnat skóre, na Klimeše pálili bez úspěchu Sebera, Vopelka, Mikúš a opět Sebera. Domácí se dostali v 52. minutě do rychlého brejku tři na dva, střela Zaťoviče skončila v Hufově lapačce. Zlín měl ideální příležitost na vyrovnání v 54. minutě po faulu Dočekala, jenže hosté sehráli další početní výhodu velmi bídně. Zlínští měli po faulu Gulašiho další přesilovku a příležitost na reparát. Opět ji nevyužili a byli ještě rádi, že neinkasovali třetí gól. Mallet kličku do bekhendu před Hufem nedotáhl do úspěšného konce. Berani sáhli v samotném závěru k power play, ale po 24 vteřinách Kometa přidala rozhodující gól. na druhý pokus se trefil do opuštěné klece Krištof - 1:3. Hosté alespoň byli úspěšnější v samostatných nájezdech, z deseti nájezdníků se trefil jen Köhler.

Samostatné nájezdy: I. série: Köhler +, Rákos -, II. Okál -, Šalé -, III. Vopelka -, Magee -, IV. Trška, Mallet, V. Kubiš, Malý.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Zápas se hrál ve vysokém tempu. Domácí byli úspěšní v přesilovkách. Dostali jsme se do vedení, ale další gól jsme v dalším průběhu nepřidali. Zápas rozhodla power play. Byl to dobrý zápas z obou stran, ve čtvrtek je na programu odveta. V závěru jsme zlomili hůl v přesilovce, nepodařila se nám hra bez brankáře, když jsme tam spálili šanci. Každopádně se jednalo o dobrou zkoušku s velmi silným soupeřem z extraligy. Lukáš Vopelka už je zdráv, u Tondy Honejska směřujeme jeho návrat ke čtvrtečnímu utkání."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY