sobota 18. září 2021 | Lukáš Mihal

Dorostenci schytali od Třince deset branek

Dorostenci marně hledají navázání na úspěšný vstup do sezony, protože padli již ve třetím utkání za sebou a navíc hrůzným výsledkem. S Třincem ale zpočátku drželi dlouho krok, po 24 minutách to bylo jen o jeden gól. Oceláři však následně chytili otěže zápasu pevně do svých rukou, mladý Beranům nasázeli šest branek bez zlínské odpovědi a zapisují tedy jednoznačné vítězství.

10:3
(3:2, 4:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Kubiesa (Ročák, Pohludka), 7. Cedzo (Holinka), 11. Kubiesa (Ročák, Cezdo), 23. Blaha (Kubiesa, Holinka), 26. Holinka (Kubiesa, Cezdo), 27. Cedzo (Kubiesa, Ročák), 37. Blaha (Ročák), 48. Holinka (Kubiesa, Pospíšil), 57. Cedzo (Holub), 59. Kubiesa (Blaha, Pohludka) – 2. Vaculík (Holba, Urban), 15. Pilát (Marek, Babulík), 25. Pilát. Rozhodčí: Rimmel – Axman, Přecechtěl. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 41:24. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 10:3.

HC Oceláři Třinec: Milota – Solowski, Buják, Ročák, Čmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Blaha, Cedzo, Lipka, Mikula.

Berani Zlín: Málek (26. Uherek) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Šišák, Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek.

Zlínským Beranům stačilo k otevření gólového účtu tohoto zápasu necelých sto vteřin. V čase 1:36 totiž procpal kotouč za Milotova záda střelou z mezikruží Martin Vaculík. Oceláři přispěchali s rychlou odpovědí ve své přesilové hře o necelé čtyři minuty později, když střelu Marka Ročáka od modré čáry tečoval mimo dosah zlínského brankáře Málka Matěj Kubiesa. Neuplynuly ani dvě minuty a hráči s drakem na prsou se mohli radovat znovu. Adam Cedzo propálil Málka střelou zápěstím z levého kruhu.

Krátce potom, co se první dvacetiminutovka překlopila do své druhé poloviny vedli Oceláři už o dvě branky. V čase 10:15 využil další početní převahu Matěj Kubiesa a znovu si tento přesný zásah připsal tentokrát až po druhé dorážce nahození Marka Ročáka od modré čáry. Berani si posléze vytvořili přečíslení dva na jednoho, které sice ještě využito nebylo, avšak v patnácté minutě už se hráčům Zlína kotouč za Milotova záda přeci jen dostat podařilo. V souboji o kotouč za brankou strážce třinecké svatyně vzešel nejlépe Richard Marek, jenž si všiml nikým nehlídaného Tomáše Piláta. Zlínský útočník zakončoval z první přesně ke vzdálenější tyči Milotovy klece.

Prostřední dějství začalo zhurta. Už v třiadvacáté minutě domácí Oceláři odskakovali znovu do dvoubrankového vedení zásluhou Davida Blahy, který dorážel kotouč po několika odrazech v oblasti mezi kruhy až za záda Málka. V čase 24:10 Tomáš Pilát prokázal své útočné kvality a po individuální akci překonal Milotu střelou z osy kluziště. Od této chvíle však úspěšnost zlínské střelby definitivně ustála a góly začaly padat ve zbytku zápasu pouze do branky Beranů. Už o minutu později Miroslav Holinka obdržel výbornou přihrávku od Matěje Kubiesy a střelou k pravé tyči nedal Málkovi žádnou šanci. Po této trefě se trenér Zlína Radek Pšurný rozhodl k výměně brankářů, naneštěstí pro něj však ani tento počin nenabudil jeho svěřence k lepšímu výkonu, ba naopak. Marek Uherek se nestihl mezi třemi tyčemi pořádně rozkoukat a už musel lovit kotouč ze své sítě. Adam Cezdo dostal namazáno od Matěje Kubiesy na hranici levého kruhu a v bezprostřední blízkosti vymíchal Uherka povedenou stahovačkou.

Po střelecky velmi produktivních prvních deseti minutách druhé třetiny tempo hry malinko upadlo a k vidění mnoho větších šancí nebylo. Hrálo se pořád ve vysokém tempu nahoru-dolů, avšak brankáři mnoho práce neměli. Přeci jen ale Oceláři vsítili ještě jednu branku, a to v čase 36:32, kdy s jistou dávkou štěstí propasíroval kotouč až za záda Uherka David Blaha.

Třetí třetina se nesla v duchu nejklidnější třetiny tohoto zápasu. I přesto, že hosté hned v jejím počátku hýřili aktivitou, tak cestu za Milotova záda už nenašli a branka Miroslava Holinky po využitém samostatném úniku byla už definitivním hřebíčkem do jejich rakve. V sedmapadesáté minutě hráči s drakem na hrudi vsítili již devátou brankou utkání. Autorem úspěšné trefy se stal Adam Cezdo, který, po výborném obranném zákroku Holuba a po forhendovém blafáku v dalším samostatném úniku, vsítil hattrick. V čase 58:37 pečetil výhru Ocelářů desátou brankou a dalším hattrickem Matěj Kubiesa.