neděle 23. září 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

První útok PSG a výborný brankář Sedláček zařídili tři body z Litvínova

Zlínská družina opět potvrdila skutečnost, že na litvínovském ledě v posledních sezonách Tipsport extraligy pravidelně vítězí. Tým PSG Zlín vyhrál v zápase 4.kola v Litvínově 2:1, když branky zařídili křídelní útočníci elitní první řady Jaroslav Balaštík a Bedřich Köhler. Severočeši snížili ve třetí třetině zásluhou Majdana, ale na vyrovnání nedosáhli. Skvělý výkon předvedl brankář Jakub Sedláček, který ze 42 střel Severočechů pustil jediný gól. Berani vezou zpod Krušných hor tři cenné body z venkovního ledu. Zlín hraje v úterý doma derby s lídrem extraligy brněnskou Kometou.

4. kolo / neděle 23. 9. 2012 / 17:30
HC VERVA Litvínov Litvínov - Berani Zlín Zlín
1:2
(0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. min Majdan (Lukeš, Hübl) - 8. Balaštík (Leška, Linhart), 34. Köhler (Leška). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: bez. Diváci: 3 895. Střely na branku: 42:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC VERVA Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, K. Černý, Kousalík, Jareš, Gula - Majdan, Hübl, Lukeš - J. Černý, Hanzl, Frolík - Kubinčák, Baláž, Trávníček - Martynek, Rapáč, Gerhát - od 35. min navíc R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Berani Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Z. Okál ml., Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Trenér PSG Rostislav Vlach poslal do utkání vítěznou sestavu z pátečního vítězného střetnutí s Karlovými Vary. Berani na zimním stadionu Ivana Hlinky v předchozích třech sezonách prohráli z šesti duelů pouze jednou. Zlínští byli od úvodních vteřin aktivní, hned v první minutě vyzkoušel pozornost litvínovského brankáře Balaštík, ale Francouz jeho bekhendovou ránu kryl, vzápětí střílel z prostoru kruhu Holík. Severočeši se poté vymanili z úvodního tlaku hostujícího mužstva, na gólmana Sedláčka postupně mířili Lukeš, Černý a Martynek. Zlínu se naskytla v polovině šesté minuty úvodní přesilová hra, když za držení protihráče odešel za katr Kousalík. Berani početní výhodu využili dvě vteřiny před jejím koncem, Leška našel kanonýra Balaštíka, který vystřelil z brankové čáry a Francouz si kotouč srazil do vlastní brány. První přesilovku pět na čtyři měli i domácí, ale při prohřešku Holíka zlínskou svatyni téměř neohrozili a hosté se bez větších problémů ubránili. Před první sirénou se blýskl skvělým zákrokem Sedláček, který zlikvidoval stoprocentní šanci Baláže.

Aktivita Zlína nepovolila ani ve druhé třetině. Hned na začátku trefil Honejsek tyč, poté zahrozili Balaštík a Köhler. V 25. minutě měl Litvínov na své holi vyrovnání, ale Hübl nedotáhl do úspěšného konce blafák zásluhou bezchybného Sedláčka. Domácím se nedařily přesilové hry, další promarnili při trestu Řezníčka, když si nevypracovali ani jednu vážnější šanci. Zákonitě udeřilo na druhé straně ve 33. minutě. Balaštík vyhrál buly a Köhler dostal pohotovou ranou PSG do dvoubrankového náskoku. Zlínský střelec zůstal při chuti, ale s jeho další pokusem si Francouz poradil, když pokryl prostor u tyčky. Vlachova družina mohla svůj náskok ještě zvýšit, ale v další početní výhodě neuspěli Veselý a Řezníček.

Třetí třetina začala náporem Litvínova, který prahl po zkorigování nepříznivého stavu. Severočeši byli blízko kontaktnímu gólu při přesilovce ve 44. minutě, ale střela Kousalíka od modré čáry pouze orazítkovala tyč. Vzápětí neuspěl na výborného Sedláčka ani osamocený Hübl. Domácí přesto korunovali svůj velký tlak kýženým gólem ve 47. minutě, Lukeš našel mezi kruhy Majdana a jeho dělovka pod břevno skončila až v síti. Litvínov nadále tlačil, další možnost přišla při vyloučení Hamrlíka, ale Zlínští se ubránili. Naopak v oslabení zahrozil Köhler. Berani se v závěru ubránili i power play Litvínova a Zlín veze ze severu Čech tři body za výhru v základní hrací době!

Nejlepší vyhodnocení hráči:

Juraj Majdan - Jakub Sedláček

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (trenér HC Verva Litvínov): "Prvních deset minut v první třetině jsme nehráli dobře, navíc jsme inkasovali v závěru oslabení smolný gól z rohu. Postupem času jsme se zvedli, ale položil nás ve druhé třetině gól hned po buly. Poté jsme promíchali sestavu, hra se trochu zlepšila, dali jsme kontaktní gól, ale na obrat to už nestačilo."

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "V první třetině jsme dali šťastný gól, který nám hodně pomohl. Druhá třetina se pro nás nevyvíjela dobře, domácí hodně přidali, ale nás podržel skvělý brankář Sedláček. Pouze jeho zásluhou jsme neinkasovali ve třetí třetině další góly a těsnou výhru uhájili až do závěru."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY