úterý 26. února 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Urbanec trefil Prezidentský pohár. Tým PSG Zlín se stal vítězem základní části extraligy!

Článek průběžně aktualizujeme. Bravo! Hokejisté PSG Zlín vyhráli utkání 52. kola Tipsport extraligy nad týmem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 v prodloužení a zajistili si poprvé v historii klubu Pohár prezidenta Českého svazu ledního hokeje určený pro nejlepší tým základní části extraligy! Zlínští vyhráli dlouhodobou část české extraligy podruhé, předtím triumfovali v sezoně 2004/2005. Vlachova družina získala podobně jako Slavia v základní části 94 body, ale ve prospěch týmu PSG rozhodly lepší vzájemné zápasy s Pražany. Zlínští získali v úvodní třetině tříbrankový náskok, o který přišli ve druhé třetině. Rozhodnutí přinesla až čtvrtá minuta prodloužení a přesná trefa juniora Patrika Urbance. Tým PSG Zlín začne čtvrtfinále play off v neděli 10. března, soupeře určí předkolo play off.

52. kolo / úterý 26. 2. 2013 / 18:15
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
4:3p
(3:0, 0:3, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. min Čajánek (O. Veselý, Honejsek), 14. O. Veselý (Čajánek), 18. Balaštík (Leška, Linhart), 64. Urbanec (Čajánek, O. Veselý) - 35. Buchtele (Nosek, Mocek), 37. Kousal (Kočí), 38. Nosek (Zohorna) Rozhodčí: Kalivoda, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:10, navíc Mocek (Pardubice) na 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 5 258. Střely na branku: 40:39. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Berani Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Kotvan, Řezníček - Balaštík, Leška, Čech - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Holík, Köhler - Okál, Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Hrazdira.

HC Dynamo Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Píša, Vašíček, Gawryletz, Ďaloga, Marušák, Mocek - Bartek, Cetkovský, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Brendl, Rolinek, Starý - T. Zohorna, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha, Pospíšil a Landsman.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Měli jsme parádní vstup do utkání, neboť úvodní třetina byla z naší strany skvělá. Hráče jsme v kabině i za jasného vedení 3:0 upozorňovali, že nás čeká ještě čtyřicet minut hry a nic není rozhodnuto. Pardubice to nezabalily a vrátily se zpět do zápasu. V nastavení se štěstí přiklonilo na naši stranu, za což jsme rádi. První místo a zisk Poháru prezidenta je dárek pro zlínské fanoušky. Přišli v hojném počtu a během sezony nás parádně povzbuzovali."

David Pospíšil (trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): "Do utkání jsme vstoupili ospale a ustrašeně, čehož domácí tým využil. Zlín si vytvořil tlak a proměnil přesilové hry. Od druhé třetiny jsme se probudili a předváděli jsme důrazný a přímočarý hokej. Podařilo se nám srovnat stav. Od té chvíle se hrál hokej hodný play off, mělo to nasazení a náboj. Bylo pouze otázkou času, která strana dá gól a přikloní se k ní štěstí. Při rozhodující brance jsme trochu zaspali při střídání. Pro nás je důležité, že jsme postoupili do předkola play off a v sezoně, která se pro nás nevyvíjela dobře, budeme pokračovat."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY