úterý 28. října 2014 | Redakce (tisková zpráva ČSLH)

Stížnost byla oprávněná, technický gól Patery neměl platit!

Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje se zabývala stížností klubu PSG Zlín na posouzení samostatného nájezdu v utkání nedělního 16. kola Tipsport extraligy PSG Zlín – HC Olomouc. Stížnost posoudila komise jako oprávněnou, protože tzv. technický gól po faulu brankáře Libora Kašíka na protihráče Pavla Pateru provádějícího samostatný nájezd byl uznán chybně. V souladu s Pravidly ledního hokeje měl být brankáři Liboru Kašíkovi uložen dvouminutový trest a samostatný nájezd měl být opakován.

K tiskovém prohlášení předsedy komise rozhodčích ČSLH je dále uvedeno: rozhodčímu Renému Hradilovi, který je za rozhodnutí odpovědný, byla zrušena delegace k utkáním do reprezentační přestávky s tím, že další rozhodnutí přijme komise rozhodčích ČSLH nejpozději 4.listopadu.

Pravidla ledního hokeje stanoví, že pokud se brankář při samostatném nájezdu dopustí faulu a není vstřelen gól, bude mu uložen příslušný trest a na trestnou lavici odchází jiný hráč mužstva. Samostatný nájezd se opakuje. Pokud se brankář dopustí při stejném samostatném nájezdu faulu podruhé a není vstřelen gól, rozhodčí mu uloží osobní trest a na trestnou lavici odchází jiný hráč mužstva. Samostatný nájezd se opakuje. Tzv. technický gól bude uznán až v případě, že se brankář dopustí faulu při stejném samostatném nájezdu potřetí a není vstřelen gól.

Zlínští Berani v utkání s Olomoucí prohráli 2:3 po samostatných nájezdech a získali v souboji s nováčkem z Hané pouhý bod. Na výsledku utkání dosaženém na ledové ploše se nic nemění a zůstává v platnosti.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY