sobota 20. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Berani zahájí druhou čtvrtinu základní části na Slavii. Zlín venku umí zahrát

Hokejisté PSG Zlín nastoupí v zápase 14. kola Tipsport extraligy v neděli 21. října na ledě pražské O2 Areny proti Slavii. Čajánek a spol. vyšli v předchozích třech domácích zápasech bodově naprázdno. Mužstvo odjíždí do hlavního města s cílem bodovat, protrhnout střeleckou smůlu z minulých kol a získat zpět sebedůvěru, která zlínské hokejisty provázela v úvodních kolech extraligy. Případný bodový zisk upevní Zlínu pozici ve vyrovnaném středu extraligové tabulky. Berani v předchozích dvou sezonách na Slavii vždy bodovali a ani jednou neodjeli s prázdnou. Zlín vyhrál rovněž poslední dva venkovní zápasy letošní sezony, neboť přivezl všechny tři body ze Sparty a z Třince.

Vlachova družina prohrála v pátečním kole s úřadujícím mistrem z Pardubic a ve třetím domácím zápase v řadě nebodovala. Berani vyhořeli v přesilových hrách a rovněž produktivita v těchto utkáních byla velmi slabá. „Paradoxně jsme všechny varianty přesilovek trénovali den před duelem s Pardubicemi a v samotném zápase nám to nefungovalo. Bohužel i to se v hokeji někdy stává. Sobotní trénink byl spíše regenerační na vybruslení, neboť extraliga pokračuje v rychlém tempu. Nyní hrajeme v neděli i v úterý. Z uvedeného důvodu trval trénink čtyřicet minut a poté následovala příprava na nedělní střetnutí v Praze,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Slavia v pátek porazila doma nebezpečné Budějovice 4:1 a v tabulce přeskočila Berany. Pražanům patří v tabulce pátá příčka s jednobodovým náskokem před Zlínem, svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky nastřádali po třinácti odehraných kolech dvaadvacet bodů. „Výkonnost Slavie šla nahoru, určitě jim pomohl příchod Romana Červenky a Vladimíra Sobotky do ofenzívy. Doma hrají na úzkém kluzišti, porazili Jihočechy, rozhodně nás čeká velmi těžký duel,“ pověděl šéf zlínské střídačky.

Trenérská dvojice Rostislav Vlach, Juraj Jurík měla na sobotním tréninku k dispozici kompletní kádr včetně marodů Radima Tesaříka a Martina Matějíčka. „Tesařík od začátku týdne již pozvolně trénuje, ale na Slavii ještě nenastoupí. Start dalšího beka Matějíčka je velmi pravděpodobný, ale definitivní verdikt padne až v den utkání,“ upřesnil Vlach. Mužstvo absolvuje v neděli od 9.30 hodin rozbruslení na domácím ledě a v 11.15 hodin se vydá klubovým autokarem na cestu do Prahy. Úvodní buly utkání 14. kola Tipsport extraligy HC Slavia Praha – PSG Zlín bude vhozeno v 17 hodin.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY