pondělí 10. srpna 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Nováček v dresu PSG Tomáš Čachotský z Jihlavy: Ze Zlína vyzařuje takové domácí prostředí

Po pěti letech, které odehrál pouze v Jihlavě, si posila Zlína Tomáš Čachotský vyzkoušel novou roli. Jiný dres v extraligovém týmu. Na ledě účastníka KHL Slovanu Bratislava Berani prohráli až po nájezdech 2:3, přičemž dvakrát dotáhli soupeřovo jednobrankové vedení. "Na první zápas jsme nehráli vůbec špatně," potvrdil slova z kabiny třiatřicetiletý Čachotský.

Ačkoli belasí měli za sebou již pět střetnutí, hokejisté Zlína dokázali hrát vyrovnanou partii. A všichni z týmu se shodli, že předvedený výkon nebyl vůbec špatný. "První zápas je takové zvykání si na všechno. Na zápasové tempo, na spoluhráčče a takové. Časem se to však všechno srovná," pověděl po utkání třiatřicetiletý Čachotský.

Byl to boj, ve kterém domácí dvakrát vedli o jednu branku, zápas však nakonec za stavu 2:2 šel do nájezdů. "Oni byli více rozehraní a především na začátku se těžko s nimi srovnávalo," přiznal Tomáš Čachotský, jehož slova doprovází i statistika. Za což po první části byly střely 14:9 pro Slovan, ve druhé třetině žlutomodří přestříleli soupeře 9:5.

V samostatných nájezdech byl jediným úspěšným exekutorem bratislavský forvard Marek Viedenský. Nejblíže ke skórování za Zlín měl hned v první sérii právě Čachotský, když vymíchal brankáře Brusta. "Bylo to jeho štěstí i má nešikovnost. Puk mi zůstal stát, já jsem ho chtěl zvednout, ale nepovedlo se a trefil jsem lapačku gólmana, který ji tam měl natáhlou," popisuje hráč se 143 odehranými zápasy v extralize, který do Zlína přišel na roční hostování z Jihlavy.

Čachotský je se svým novým týmem spokojený. "Už v jednání to bylo dobré. Tým jednal rychle a měl asi největší zájem. Důvodem bylo taky to, že je tu takové domácí prostředí a není to do Jihlavy daleko." A právě krátkou vzdálenost bude forvard potřebovat, na Vysočině má totiž domluvené možné střídavé starty. "To byl zájem ze všech stran," pověděl. "Kluci jsou tady super, je tu parádní parta a od toho se dle mě můžeme odrazit dál," řekl Čachotský.



Útočník PSG Zlín Tomáš Čachotský posílá nahrávku přes bránícího amerického forvarda Matta Murleyho v utkání se Slovanem Bratislava.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY