středa 26. srpna 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Nový kapitán PSG Zlín Ondřej Veselý: Na mně bude komunikace s trenéry i s vedením

Po vítězném přípravném utkání s Karlovými Vary přišel mezi novináře a s úsměvem prohlásil: „Chlapi, co po mě potřebujete?“ Útočník PSG Zlín Ondřej Veselý ale samozřejmě věděl, co bude hlavním tématem rozhovoru. Právě on se totiž stal novým kapitánem týmu po Petru Čajánkovi, který ukončil aktivní kariéru.

S pozici oficiálního lídra kabiny už má zkušenosti z Českých Budějovic, kde působil v letech 2005-2010. „Chvíli jsem v Budějovicích dělal kapitána, ale tým tam nebyl moc ideální. Bylo to pro mě těžší období,“ vzpomíná. Teď však podobné starosti mít nemusí. Kostra mužstva ve Zlíně je jasně daná a řada hráčů zde působí delší dobu, takže se dobře zná. Přesto určitá změna Veselého čeká.

„Na mně bude komunikace s trenéry, nebo když bude potřeba něco řešit s vedením. Ale zapojí se do toho určitě i mladí hráči, kteří už sami cítí zodpovědnost,“ naznačil Veselý. „A na ledě budu nejspíš více komunikovat s rozhodčími. Když bude potřeba něco vyřešit, budu mít hlavní slovo já.“

Volba Veselého je zajímavá i z hlediska toho, že právě on společně s Jiřím Marušákem patřili mezi největší kamarády odcházející zlínské ikony Petra Čajánka, Věkově si byli blízcí a setkávali se i mimo kabinu. Mimochodem, už v pondělí se Veselý s Čajánkem potkali. „Gratuloval mi. Chodíme občas na pivo, určitě mi dá nějaké rady. Ale v kabině to bude i o dalších starších hráčích,“ poznamenal Veselý.

Svoje zvolení kapitánem symbolicky oslavil gólem ve zmíněném duelu s Karlovými Vary. „Dneska a i v sezoně je jedno, kdo dá gól. Hlavně musíme vytvořit tým, který bude fungovat na ledě i v kabině. A je jedno, kdo to bude na ledě gólově táhnout,“ prohlásil zkušený křídelník, který ocenil výkon celého týmu. „Nevím, jestli my jsme byli tak dobří, nebo Vary tak špatné. Byl to povedený zápas. Dobře jsme bruslili, dobře jsme si to dávali.“

Ondřej Veselý při rozhovoru s novináři po přípravném zápase s Karlovými Vary.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY