sobota 31. října 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Před extraligovou pauzou přichází utkání pravdy s třineckými Oceláři

Hokejisté PSG Zlín změří síly v rámci 16. kola Tipsport extraligy v neděli 1. listopadu s týmem HC Oceláři Třinec. Oba týmy mají, co napravovat. Beranům podobně jako v loňské sezoně nevyšel vstup do extraligy a Vlachův soubor se krčí na předposledním třináctém místě. Veselý a spol. nedosáhli po sedmi zápasech doma na tříbodové vítězství. Vicemistři z Třince se trápí v nevýrazných výkonech a v pátek prohráli doma s Karlovými Vary, což je poslední tým v tabulce! Poslední zápas před reprezentační přestávkou má velký význam pro oba týmy, neboť prohra zažene jeden z týmů ještě do větších problémů. Utkání začíná v neděli již v 15:20 hodin.

Vedení PSG Zlín na společné schůzce s realizačním týmem vyslovilo důvěru trenérům, nicméně hráči dostali po neuspokojivých výkonech a výsledcích velkou výstrahu. "Mužstvo musí potvrdit svou výkonnost v posledním zápase před reprezentační přestávkou proti Ocelářům. Pokud se bude špatný herní projev i výsledky opakovat, sáhne vedení klubu k razantnějším opatřením. Máme připraveny způsoby k řešení této situace. Zvažujeme postihy, dále rozvázání hráčských smluv přes hráčské výměny až k získání nových posil," řekl Mgr. Karel Adamík, generální manažer PSG Zlín.

Zlínský zmar vyvrcholil v dohrávce s Olomoucí, kdy Berani promarnili třígólový náskok a a inkasovali po hrubých chybách zkušených hráčů. Zlín dostal gól s Hanáky dokonce při dvojnásobné přesilovce. „Na hráčích byla vidět před každým zápasem chuť do hry. Chyby pramenily z toho, že kluci si chtějí na ledě ještě více navzájem pomoct, než by mohli. Hráči měli ve středu volno a věřím, že to bude mít i pozitivní dopad na nedělní zápas. Měli jsme s hráči pohovory a je cítit odhodlání změnit současný nelichotivý stav. Zápas s Třincem rozhodne, co bude dál. Jestli nastanou větší, menší nebo žádné změny v hráčském kádru,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín pro Zlínský DENÍK.

S týmem už trénuje obránce Dalibor Řezníček, ale kvůli zdravotním problémům nebude k dispozici. V pátek naskočil do tréninku bek Patrik Urbanec. „V jeho případě se rozhodneme v den utkání, zda nastoupí. Ostatní hráči jsou po zdravotní stránce v pořádku,“ upřesnil třiapadesátiletý kouč Zlína. Berani se s Třincem utkají v letošní sezoně již podruhé, úvodní měření sil vyhrál ve Slezsku tým PSG 2:1. V dlouhodobé statistice Zlín nad Oceláři na vlastním ledě vyhrává, Třinec z 57 utkání vyhrál v Baťově městě jen dvanáct duelů. Ale pozor! Svěřenci trenéra Jiřího Kalouse vyhráli v loňské sezoně na zlínském ledě oba zápasy po výsledcích 4:0 a 3:2 po prodloužení.

Zápas 16. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus HC Oceláři Třinec se hraje v neděli 1. listopadu v 15:20 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně. Pokladny budou otevřeny od 14 hodin. Po skončení zápasu proběhne autogramiáda vybraného hráče u domácí střídačky, dnes rozdá podpisy obránce PSG Zlín Oldrich Kotvan, který se představí v nadcházejí reprezentační pauze v dresu Slovenska na Německém poháru.

Sestava Třince v minulém extraligovém kole: Hamerlík - Roth, Klesla, Nosek, Linhart, Hrabal, M. Doudera, L. Doudera - Dravecký, Klepiš, Kopecký - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Orsava - Rákos, Matuš, Meidl. Trenéři: Kalous, Varaďa.

PSG Zlín versus HC Oceláři Třinec
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY