čtvrtek 04. února 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté PSG Zlín trénují v Praze. Čeká je zápas v Mladé Boleslavi

Zlínští hokejisté se připravují během třídenního výjezdu do Čech v Holešovicích, kde našli azyl v prostorách hotelu Expo Výstaviště a přilehlé Tipsport Arény Praha před pátečním extraligovým zápasem v Mladé Boleslavi. Veselý a spol. absolvovali ve čtvrtek dopoledne trénink na ledě holešovické arény. „Jednalo se zhruba o čtyřicetiminutový regenerační trénink za účasti všech hráčů. Při pátečním rozbruslení se zaměříme na herní situace a především pilování přesilových her,“ hlásil Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín z hotelu Expo. Utkání v Mladé Boleslavi se hraje v pátek 5. února od 17:30 hodin, do sestavy se vrátí po šestizápasové odmlce slovenský forvard Tomáš Sýkora.

Berani sehráli ve středečním večeru vyrovnanou bitvu na ledě O2 arény se Spartou a nakonec soupeři podlehli až v samostatných nájezdech. „Když to srovnám s minulým utkáním na Spartě, byla nyní větší šance na zisk bodů. Neproměnili jsme vyložené šance, které měli například Říčka nebo Čech. Na druhé straně stálo při nás i štěstí, domácí trefili tyčku  a v prodloužení jsme se ubránili dvojnásobnému oslabení. Tajně jsme doufali, že bychom získali druhý bod, ale nevyšlo to. Herní projev nebyl špatný,“ hodnotil kouč Rostislav Vlach duel se Spartou.

Góly Zlína v dohrávce 41. kola vstřelili Tomáš Čachotský nebo Filip Čech, zástupci čtvrté útočné řady. „Je to příjemné zjištění, že se čtvrtá řada podílela na bodovém zisku. Na první útok toho bylo v posledního době hodně.  Věděli jsme, že zákonitě přijde menší pokles a nebudou zářit v každém utkání,“ řekl třiapadesátiletý první trenér PSG.

Zlínská družina vyjela ve čtvrtek dopoledne v kompletní sestavě na led bývalé Sportovní haly v Holešovicích. Na ledě kroužilo všech 22 hráčů, to znamená dva gólmani, sedm obránců a třináct útočníků. „Trénink měl regenerační průběh. Kluci měli za sebou náročný zápas se Spartou a čekají nás ještě dva duely během tří dnů. V sestavě provedeme jen drobné změny, chceme oživit útok návratem Tomáše Sýkory do sestavy,“ upřesnil zkušený hokejový stratég.

Berani změří síly s Bruslařským klubem, který se pohybuje po celý průběh sezony na pizicích, které zaručují přímý postup do play off. Svěřenci trenérské dvojice František Výborný, Marian Jelínek jsou na pátém místě se ziskem 68 bodů a aktivním skóre 117:108. Zlínští získali ve vzájemných zápasů s Bolkou v letošní sezoně čtyři body, když nejdříve doma prohráli 2:4 a poté dvakrát uspěli v nájezdech. Na ledě soupeře vyhráli 1:0 a v odvetě na domácím ledě 4:3. „Boleslav je velmi těžký protivník, návratem Davida Výborného se ještě vedla ofenziva týmu. Dobře bruslí, hodně napadají a příliš nebrání střední pásmo. Soupeř chodí do rychlých protiútoků a má schopné útočníky, kteří dovedou akci úspěšně zakončit. Navíc mají velmi dobrého gólmana. Zřejmě nepadne příliš golů a náš úspěch povede přes trpělivou hru,“ vysvětlil Rostislav Vlach.

Utkání 43. kola Tipsport extraligy BK Mladá Boleslav – PSG Zlín se hraje ve ŠKOENERGO Aréně v pátek 5. února v 17:30 hodin, můžete ho sledovat na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Kanadské bodování hokejistů Bruslařského klubu po 42. kole: 1. Tomáš Urban 28 (14 + 14), 2. Richard Jarůšek 24 (12 + 12), 3. Radan Lenc 31 (11 + 10), 4. Tomáš Hyka 20 (7 + 13), 5. Marek Trončinský 20 (2 + 18), 6. David Výborný 18 (7 + 11), 7. Dominik Pacovský 17 (13 + 4), 8. Lukáš Pabiška 16 (10 + 6), 9. Michal Bárta 16 (4 + 12), Matěj Stříteský 16 (4 + 12) atd.

Sestava Mladé Boleslavi v minulém extraligovém zápase: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Bárta, D. Výborný, Jarůšek - Klepiš, Urban, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc - L. Pabiška, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný, M. Jelínek.

BK Mladá Boleslav versus PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY