pondělí 07. března 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Brankář Libor Kašík: Kluci mně hodně pomohli, jsem jim za to vděčný

Překonal jej jen hostující Jiří Polanský, ve zbytku zápasu brankář PSG Zlín Libor Kašík zamknul bránu a nepustil za svá záda ani jeden puk. I díky jeho výbornému výkonu Berani zvládli první duel proti Třinci a v předkole play off vedou 1:0 na zápasy. "Jsme za to moc rádi, ještě nás čekají náročné zápasy," řekl Kašík, který v utkání zaznamenal 32 zákroků.

- První bod v sérii je hodně cenný, že?
"Bylo to neuvěřitelně těžké, ale ještě těžší bude postoupit. Když budeme hrát jako dnes, mohli bychom být úspěšní. Musíme vydržet, Třinec patří ke špičkovým klubům, bude to nehorázně těžké. Ostatní zápasy můžou být jiné. Třinec je ofenzivní, mají neuvěřitelně moc peněz, moc hvězd. Jsou to výborní hráči."

- Jak vám bylo, když hosté dali z první šance gól?
"Trošku jsem tam zaspal, to přiznávám. Ale už to neřeším, zítra zase půjdu od nuly a budu se snažit podat co nejlepší výkon.".

- Byla na vás poznat týdenní zápasová pauza?
"Nebylo to ideální. Gól jsem mohl chytit, naštěstí jsem udělal jen jednu chybu a kluci dali dva góly. Moc mi pomohli, jsem jim za to vděčný. Jsem moc rád, že jsem si dneska mohl zachytat, na utkání jsem se těšil."

- Nepřekvapilo vás dost defenzivní pojetí hry soupeře?
"Nečekal jsem to od nich, ale takhle už u nás hráli. Už jsem s tím počítal. Poprvé jsem z toho byl v šoku, přece jen patří k ofenzivním mužstvům. Bude to těžké, mají hráče na to, aby proměňovali svoje protiútoky."

- Třinec po vás hodně šel, bude podle vás série z hlediska emocí ještě stupňovat?
"Bylo to vyhrocené, je to play off, s tím se dá počítat. Každý chce vyhrát a kór s Třincem. Budiž, ať hrají tvrdě, ale pokud tak začneme hrát i my, tak ať nepadají a nehážou sebou. Nominace na Oscara už byla."

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl. ČTVRTFINÁLE!

Libor Kašík při zákroku.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY