sobota 12. března 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Kapitán Veselý před rozhodující bitvou: Sil máme hodně a poženou nás diváci

Zase to bylo jenom o gól, který měl navrch tentokrát Třinec. Ve čtvrtém utkání předkola play off ve Werk Areně dokázali Oceláři vyhrát 4:3 a srovnali stav série na 2:2. Vše rozhodne až rozhodující pátý duel v neděli 13. března na zlínském ledě s úvodním buly v 17:20 hodin. Dle kapitána Veselého Berani mají jak síly, tak v zádech i početné fanoušky.

Zlínští hokejisté čtvrtý duel ve Slezsku nezvládli především z obranného hlediska, když kupili až příliš mnoho chyb. "Soupeř aktivně napadal a z toho se vždy nějaká chyba udělá. Tentokrát jich ale bylo dost. Nezbývalo jim nic jiného než aktivně napadat, více než jindy, a vyplatilo se jim to," řekl po zápase kapitán Beranů Ondřej Veselý. "Možná jsme ze začátku byli trochu pasivní, což bylo způsobené jejich aktivní hrou," dodal.

Dle něj byl rozhodující moment na konci druhé třetiny. Tam nejprve s obrovským štěstím poslal Zlín do vedení 3:2 Jan Maruna, během chvíle se ale dostal do úniku třinecký Jiří Polanský a vyrovnal. "Nebýt této chyby, asi jsme to mohli uhrát. Věřím v to. Taky jsme měli velké šance na konci, třeba Holas (poznámka: Petr Holík) byl sám před brankářem, ale bohužel nedal," zhodnotil zlínský forward.

V brance PSG se opět ukázal Libor Kašík, který nakonec za svůj zákrok ze závěru třetí bitvy, kdy od sudích dostal trest do konce utkání, dále disciplinární komisí trestán nebyl. "Byli jsme za to dost rádi. Co se týče toho zákroku... Řekli jsme si obecně, ne přímo na něj, že tomuto se musíme vyvarovat. Nesmíme se nechat vyprovokovat a oplácet," pověděl osmatřicetiletý Veselý.

Že série jde do pátého duelu, to je dle něj spravedlivé. "Zápasy jsou velice vyrovnané a stav 2:2 je spravedlivý. Třinec je přeci jenom kvalitní mužstvo, duely rozhodují malé věci," řekl Veselý. "A maličkosti budou rozhodovat i v neděli," dodal osmatřicetiletý hráč.

Výhodou je pro Berany v rozhodující bitvě domácí prostředí. "Fyzické síly máme, a to i díky tomu, že jsme některé hráče střídali. Zcela jistě nám také pomohou diváci," věří Veselý

Kapitán PSG Zlín Ondřej Veselý rozehrává akci ve 4. zápase předkola play off na třineckém ledě, který Berani prohráli 3:4. Brání slovinský bek Jurij Repe.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY