pondělí 03. prosince 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: PSG jede do Vítkovic, do sestavy se vrací po delší pauze obránce Petr Zámorský

Tipsport extraliga pokračuje v úterý 4. prosince zápasy 28. extraligového kola. Hokejisté PSG Zlín čeká náročné utkání ve Vítkovicích. V sestavě Zlína se objeví po čtrnáctizápasové pauze uzdravený bek Petr Zámorský, zatímco na marodku přibyl nadějný junior Patrik Urbanec. V útoku schází vedle dlouhodobě zraněného Jiřího Ondráčka rovněž Marek Melenovský, který si odpykává disciplinární trest za faul na slávistu Kučného v předehrávce 27. kola. Vlachova družina se utká s Vítkovicemi v letošní sezoně již potřetí, v předchozích dvou zápasech získala pouhý bod. „Jedeme do Ostravy s cílem urvat nějaký bodík. Neradi bychom se odsud vraceli s prázdnou,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Tým PSG Zlín měl vzhledem k předehrávce se Slavií volno a hráči se sešli k tréninku v neděli dopoledne. Na tréninku scházel devatenáctiletý junior Patrik Urbanec, který jako kometa vtrhl do seniorské extraligy. Nadějný bek se zranil v průběhu pátečního utkání v Pardubicích. „Patrik má natažené postranní vazy v koleni. Má od doktorů nohu v ortéze a nařízen deset dní klidový režim. Podle vyšetření by se nemělo jednat o vážnější zranění. Snad stihne i část soustředění juniorské dvacítky před mistrovstvím světa,“ pověděl padesátiletý šéf zlínské střídačky. Kouč Vlach může mít alespoň radost nad návratem obránce Petra Zámorského do sestavy. V první části nejlepší zlínský bek nastoupil naposledy v polovině října doma s Pardubicemi, natrhl si postranní vazy v koleni a následovala dlouhá léčba. Zámorský vynechal celkem čtrnáct utkání a do extraligy opět naskočí v úterý ve Vítkovicích. „Petr s námi již delší dobu trénuje, po zdravotní stránce je už v pořádku,“ upřesnil trenér Vlach. Velký otazník stále visí nad startem Martina Matějíčka, který stále léčí třísla, zatímco urostlý slovenský bek Oldrich Kotvan po potížích se zuby již začal trénovat. Trenérský tandem Rostislav Vlach, Juraj Jurík má k dispozici jedenáct útočníků, neboť na marodce je dlouhodobě zraněný Jiří Ondráček a zkušený Marek Melenovský si odpyká ještě disciplinární trest.

Úterní soupeř Beranů (HC Vítkovice Steel) odvolal po nevydařených výsledcích trenéra Mojmíra Trlíčíka, jehož nahradil slovenský kouč Peter Oremus ze Skalice. S jeho příchodem se Severomoravané zvedli, i když poslední dva zápasy venku na ledě Liberce a Českých Budějovic prohráli. Vítkovice jsou v tabulce až na desátém místě s 34 body. „Předchozí dva duely jsme s nimi prohráli. Od té doby ještě posilnili obranu. Proti nám nehráli hráči z NHL Roman Polák a Filip Kuba. Navíc zadní řady vyztužili ještě návratem Richarda Stehlíka. Navíc jsou doma na širokém kluzišti velmi dobří, přesto chceme urvat nějaký bodový zisk. Neradi bychom se vraceli z Ostravy s prázdnou,“ uvedl Rostislav Vlach.

Tým PSG Zlín absolvuje v úterý dopoledne na ZS Luďka Čajky rozbruslení, poté se vydá ve 13.15 hodin klubovým autokarem do dějiště utkání.

Zápas 28. kola Tipsport extraligy HC Vítkovice Steel versus PSG Zlín se hraje v ČEZ Areně v úterý 4. prosince od 17 hodin.


Petr Zámorský
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY