čtvrtek 20. prosince 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: PSG Zlín jede do Liberce přetlačit soupeře a proměnit šance

Tipsport extraliga odehraje před vánočními svátky ještě kompletní 32. extraligové kolo. Tým PSG Zlín zamíří v pátek 21. prosince do severočeské metropole pod Ještěd, kde změří síly s posledním celkem extraligové tabulky. Bílí Tygři umí na Berany zahrát a oba letošní vzájemné zápasy Severočeši vyhráli, zatímco Vlachova družina zůstala bez bodu. Zlín nevyhrál na ledě Bílých Tygrů již pět utkání v řadě a tuto nepříznivou sérii hodlá konečně prolomit. Liberci se v posledních kolech příliš nedaří, neboť prohrál pětkrát za sebou, poslední tři duely však ztratil až v nastaveném čase. Čajánek a spol. předvedli v televizním derby s Kometou parádní výkon a v zápase skvělé úrovně porazili Brno již potřetí v sezoně. Zápas Libercem se Zlínem začíná v Tipsport Areně v 18.30 hodin.

Berani se díky vítězství nad Kometou posunuli na druhou příčku tabulky a vánoční sérii zápasů, která bývá každoročně trochu ošidná, odstartovali na jedničku. „Může to být klíčová část sezony. Pak už je před námi jen leden a pár utkání v únoru. Půjde o každý bod. Teď jedeme do Liberce, kde se nám moc nedaří,“ vykládal elitní centr Petr Leška. Zlínští hráli v letošní sezoně s Libercem již dvakrát a oba zápasy prohráli. Nejdříve pod Ještědem neuspěli b gólové přestřelce po divokém výsledku 5:7, zatímco doma prohráli 1:5. Poslední zlínská výhra v Liberci je hodně zaprášená.

„V Liberci je úzké kluziště, na které nám nesvědčí. Je tam hodně osobních soubojů, zkrátka taková otloukaná o mantinely. Půjde spíše o to, přetlačit soupeře a proměňovat šance. Bílí Tygři jsou na zúžené kluziště zvyklí, hrají tam svůj typický hokej. Bude záležet, jak se s tím my popereme. Pokud uspějeme, můžeme získat nějaký bod,“ pravil Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Mužstvo mělo na programu ve čtvrtek dopoledne trénink, na kterém panovala po výhře a výborném výkonu nad Kometou velmi dobrá nálada. Na marodce je pouze útočník Jiří Ondráček a junior Patrik Urbanec se dostal do konečné nominace na světový šampionát hokejistů do dvaceti let. „Jinak jsme v kompletní sestavě. Sice pár hráčů má nějaké šití a drobné modřiny, ale jinak jsme v pořádku,“ upřesnil padesátiletý šéf zlínské střídačky.

Hráče čeká v den zápasu v 9 hodin rozbruslení na domácím ledě a v 10.15 hodin se výprava vydá klubovým autobusem na dlouhou cestu do Liberce. Kolem poledne se zastaví zlínská výprava na oběd v oblíbené restaurauci u Kryštofů v Jinošově. Zápas 31. kola Tipsport extraligy Bílí Tygři Liberec versus PSG Zlín se hraje v Tipsport Areně v 18.30 hodin.


zápas s Libercem
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY