neděle 03. prosince 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Jiří Ondráček: Byla na mě zodpovědnost, abych nájezd proměnil

Sérii porážek ve vzájemných zápasech s Dynamem Pardubice ukončili Berani tím nejlepším možným způsobem. Doma vyhráli 5:2 a získali hodně cenné body v duelu se soupeřem v boji o postup do play-off. "Je super, že jsme Pardubice letos poprvé porazili, na konci sezony se budou počítat vzájemné zápasy," řekl útočník Jiří Ondráček, který k triumfu pomohl dvěma góly.

- V poslední době jste chytil střeleckou formu, během čtyř posledních zápasů máte na svém kontě tři přesné zásahy. Moc branek přitom nedáváte. Vybavíte si, kdy jste naposledy zažil dvougólový večer?
"To tu byla myslím Slavia, těm jsem vždycky dával dva. Ale už mně je vyndali ze extraligy. (směje se). Ani jsem na tohle nikdy nebyl, goly neřeším. Su rád, že jsme vyhráli a máme tři body."

- Obě vaše trefy byly z méně obvyklých situací – trestné střílení a gól do prázdné branky...
"Nájezd jsem chtěl jet zprava, že vystřelím na lapačku. Brankář se ale pohnul dřív, tak jsem to zkusil na vyrážečku. Sem tam takhle na tréninku střílím, dá se říct, že to bylo nacvičené. Do prázdné jsem jenom chtěl zamést puk někam pryč, protože se tam odrazil a nechtěl jsem ho vyhazovat jen lehce, aby to skončilo u modré čáry. Bylo by to i za cenu icingu."

- Utkání jste kontrolovali, bylo to opravdu tak snadné, jak napovídá výsledek?
"Naše zápasy jsou takové, že když dáme góly nebo vedeme 2:0, vypadá to z naší strany dobře. Ale jakmile prohráváme, nebo dostaneme zbytečný gol, hra je špatná. Šlo to vidět i dneska, dostali jsme na 4:2 a málem z toho udělali drama. Musíme hrát celých šedesát minut, abychom utkání zvládali."

- Je pravda, že vaše rychlá trefa mužstvo hodně uklidnila...
"Byla teprve třetí minuta, první gól v takové chvíli vždycky dodá týmu elán. Byla na mě zodpovědnost, abych nájezd proměnil. Zaplaťpánbůh, že to tam spadlo."

- S Pardubicemi se rvete o desítku, je výhra o to důležitější?
"S mužstvy v tabulce kolem nás jsme zatím spíš prohrávali, body jsme naopak přivezli třeba z Plzně. Je super, že jsme Pardubice letos poprvé porazili, na konci sezony se budou počítat vzájemné zápasy. Víme, o co se hraje."

- Herně to dnes i minule doma s Chomutovem bylo lepší, že?
"Po výhrách nám narostlo sebevědomí. Je vidět, že třeba přesilovky kluci hrají naslepo. Je tam chuť a elán. Například v Plzni jsme sice tahali za kratší konec, fyzicky nás soupeř přehrával, ale i tak jsme odvezli dva body."

- Začali jste teď sérii tři domácích zápasů v řadě, čekají vás ještě Hradec Králové a Liberec. Dali jste si cíl, kolik bodů chcete získat?
"Samozřejmě devět. Ale jsme pokorní, řekli jsme si, že chceme minimálně dvě výhry. Víme, jak kvalitní soupeři přijedou. Bereme každý bodík, na konci to sečteme a uvidíme, co z toho bude."

Útočník Aukro Berani Zlín Jiří Ondráček v souboji u mantinelu s protihráčem z Pardubic. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY