čtvrtek 30. srpna 2018 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Jakub Herman po vysoké výhře: Olomouc nehrála tak špatně

Posila extraligových hokejistů PSG Berani Zlín Jakub Herman se poprvé postavil proti svému bývalému klubu z Olomouce. Premiéra v tomto odvětví to byla více než povedené, Zlín porazil Hanáky 6:0, přičemž Herman se o to přičinil jednou brankou.

Od roku 2011 oblékal dres Kohoutů, nyní se postavil proti nim za Berany. "Bylo to pro mě něco nového, nikdy jsem to nezažil, abych hrál proti Olomouci. Hrál jsem tam sedm let, bylo to specifické. Samozřejmě jsem se musel krotit, abych nebyl moc přemotivovaný. Zvládli jsme to, vyhráli jsme a udělali další dobrý krok," pochvaloval si vysokou výhru 6:0 Herman. 

"Soupeř tam měl šance, ale rychle jsme vedli 3:0, to se pak těžko s tím něco dělá. Zase tak špatně Olomouc nehrála, měla šance, ale nám zachytal dobře brankář. Navíc nám tam všechno spadlo," dodal.

Sám k ní přispěl jednou trefou, kdy se v 10. minutě dostal do samostatného úniku a stahovačkou překonal někdejšího spoluhráče Branislava Konráda. "Gól samozřejmě potěšil. Udělal jsem, co jsem udělat měl," usmíval se šestadvacetiletý forvard.

Hecování před zápasem s bývalými spoluhráči údajně moc neproběhlo, pouze s Alešem Jerglem. "Psali jsme si poslední dny. Tvrdil, že se mě pohlídá," řekl Herman. Jak se ukázalo, kamarád ze strany Hanáků slovo nedodržel.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY