středa 04. září 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Stihne Ondráček start extraligy? Hlava chce, ale záleží, co řekne tělo

Útočník Jiří Ondráček, nejproduktivnější hráč extraligového týmu PSG Berani Zlín v loňské sezoně, se vrátil po operaci achilovky do zápasové sestavy. Úspěšný návrat absolvoval během přátelského zápasu s Duklou Trenčín na zimním stadionu v Brumově-Bylnici. Berani duel hraný v nezvyklém formátu tři na tři vyhráli přesvědčivě 6:2. „Mám z toho velmi dobrý pocit. Trenéři mě posílali do hry v oslabení a zkusil jsem si i hru tři na tři. Byl jsem na ledě kolem deseti minut, byl jsem s vytížením spokojený. Zápas se hrál ve svižném tempu a určitě je lepší hrát než trénovat,“ pověděl jednatřicetiletý Ondráček.

Ondráček měl smolný start do letošní suché přípravy. Na začátku třetího týdne letního drilu si utrhl Achillovu šlachu, následovala operace a dlouhý tréninkový výpadek. Koncem června mu doktoři sundali sádru z nohy a začala rehabilitace. Rozhýbával a cvičil nohu pod vedením doktora Pavla Skalky v nemocnici. Při zahájení přípravy na ledě 22. července už obul brusle a na ledě se krátce sklouzl. „Vedle doktora Skalky patří velké poděkování klubovému fyzioterapeutovi. Janko Križko mně hodně pomohl, pravidelně před tréninkem i po něm připravil speciální cviky, staral se o mě perfektně,“ uvedl odchovanec hokeje v Baťově městě. Ondráček začal naplno trénovat ve druhé polovině srpna a bez omezení již absolvuje třetí týden přípravy.

Zlínští hokejisté odehrají před startem extraligy ještě závěrečný přípravný zápas na ledě Komety. Objeví se v sestavě Beranů na brněnském ledě i Ondráček? „Pobavíme se o tom s trenéry v den zápasu. Máte den, kdy je to po zdravotní stránce lepší nebo horší. Pokud trenéři řeknou, abych hrál, tak nastoupím. Cítím se být připraven, ale je to hodně o kondici. Potřebuji hrát a osvojit si zápasové herní návyky. Na druhou stranu, když teď něco zkazím, nic se ještě neděje,“ řekl havířovský rodák, který v extralize odehrál doposud 561 zápasů a všechny výhradně ve zlínském dresu.

Hokejisté Zlína vstoupí do dvaapadesáté sezony v nejvyšší soutěži v historii klubu v pátek 13. září na ledě Karlových Varů. Upíná se k uvedenému datu i lídr kanadského bodování loňské sezony? „Hlava by chtěla, otázkou je, co řekne tělo. Spíše záleží na kondiční stránce. Věřím, že se do toho brzy dostanu. Když bude noha dobrá, nastoupím a přijmu jakoukoliv roli týmu. V žádném případě nechci být jen do počtu, týmu musím být zkrátka prospěšný,“ uzavřel Jiří Ondráček, jenž v loňské sezoně posbíral v elitním útoku Beranů 36 kanadských bodů za 12 gólů a 24 asistencí.

Útočník Jiří Ondráček nastupuje po zranění do přípravného zápasu s Trenčínem. FOTO: ZLIN PRESS - DAVID PEŠKA
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY