sobota 28. září 2019 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Jágr zpět ve Zlíně. Do kostela, zácpa na dálnici a zranění Kašíka

Po dlouhých sedmi letech se na zlínském ledě představil legendární útočník Jaromír Jágr. Kanadskými body sice do utkání nezasáhl, každopádně i tak odjížděl z Moravy spokojen se třemi body za výhru 2:1. Nejvíce se Jágr zapsal do děje zápasu ve 21. minutě, kdy v pádu nešťastně srazil a zranil brankáře Libora Kašíka.

Na modré čáře Jágr s pukem přebruslil Freibergse, se kterým následně po cestě směrem k bráně sváděl souboj. Bohužel těsně před brankovištěm po faulu domácího hráče oba spadli a pravá noha Jágra narazila ve vysoké rychlosti do Kašíkova pravého kolena. "Bylo to nešťastné, frajer mi podrazil nohy a šel jsem do brány. Pak už jsem jen slyšel, jak řve koleno, koleno. Bylo to ale nezaviněné, taky jsem upad," pověděla legendární 68. Mimochodem, na zápas s Kladnem si našlo cestu symbolický 6806 diváků.

Jak sám Jágr ale říká, podobně těžká jako zápas byla i cesta do Zlína. "Pro nás velmi cenné vítězství, byl to šestibodový zápas. Věděli jsme, že to tady bude těžké, ostatně už cesta sem byla těžká. Nejel jsem s týmem autobusem, ale autem, protože jsem musel ještě do kostela. Stáli jsme v nějaké koloně a já jsem po pěti hodinách v autě úplně vyřízený. Přece jen už mi není dvacet," smál se sedmačtyřicetiletý útočník a majitel Rytířů.

Okamžik z úvodu druhé třetiny. Jaromír Jágr ujel obránci Ralfsu Freibergsovi, který ho fauloval a následovala nešťastná srážka s gólmanem Liborem Kašíkem. FOTO: ZLIN PRESS - DAVID PEŠKA

FOTO: ZLIN PRESS - DAVID PEŠKA
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY