úterý 08. října 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Jan Dufek: Soupeře jsme přestříleli, ale chyběl nám důraz před bránou

Herně Berani rozhodně nepropadli, jenže dojeli na neproměňování vyložených šanci. Zato hokejisté Sparty Praha byli na ledě Zlína velmi efektivní a vezou si domů tři body. „Soupeře jsme sice přestříleli, ale chyběl nám důraz v předbrankovém prostoru,“ řekl po porážce 1:6 domácí útočník Jan Dufek.

V neděli v Brně zaznamenali hned sedm branek, dva dny poté se ale v zakončení obrovsky trápili. Chvílemi to vypadalo, že Berani by nedali gól, ani kdyby se hrálo do půlnoci. Na hostujícího brankáře Machovského vyzrál až Bedřich Köhler, bylo to ale málo. „Zápas jsme na střely vyhráli, což je dobře. Ale největší rozdíl byl na brankovišti, kdy soupeř to dokázal umlátit do brány a my ne,“ povzdychl si Dufek. „Nevím, čím to bylo. Musíme tam do toho jít se vším, co máme, což dnes nebylo.“

Ráz zápasu dala už první třetina, kdy Zlín do soupeře bušil ze všech sil, jenže po siréně prohrával 0:3. Tři trefy Sparťanů navíc poslaly na střídačku dvacetiletého brankáře domácích Daniela Hufa. Na ledě Komety vychytal nulu, na dnešní duel naopak bude chtít co nejrychleji zapomenout. „V neděli byl výborný a působil velmi jistě, tentokrát jsme mu ale nepomohli. Naopak Spartě to napadalo do sítě hned v první třetině a pak se dýchá lépe. Obecně zkrátka musíme jít víc do brány, abychom zápasy otáčeli na naši stranu,“ popsal Dufek.

Stavjaňův tým se sice vzepjal k náporu a v závěrečné třetině snížil, na Pražany to ovšem nakonec nestačilo. „Chodili jsme po nich aktivně, měli problémy s rozehrávkou. Takhle musíme pokračovat, jen lépe pracovat před brankou,“ dodal zlínský útočník. Odčinit vysokou porážku mohou žlutomodří hned v pátek, kdy doma přivítají Třinec.
 
Brankář Sparty Matěj Machovský z devětačtyřiceti střel pustil za svá záda pouze jedinou na začátku třetí třetiny. FOTO: ZLIN PRESS - DAVID PEŠKA 
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY