středa 13. listopadu 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Antonín Honejsek: Nastoupili jsme do druhé třetiny jako mistři světa

To byl zápas. Diváci na Zimním stadionu Luďka Čajky viděli v utkání mezi PSG Berani Zlín a Kometou Brno hned devět branek a nakonec odcházeli domů spokojení. Domácí totiž vyhráli 5:4 a Brno porazili i podruhé v letošní sezoně. „Bylo to daleko těžší než první vzájemný zápas. Ale rozhodně jsme si nemysleli, že budeme porážet Kometu pokaždé 7:0,“ usmál se útočník Antonín Honejsek.

Berani skvěle zvládli první třetinu, ve které si vypracovali tříbrankový náskok díky trefám Šlahaře, Honejska a Kubiše. Hosté však do prostřední části hry nastoupili jako vyměnění, dvakrát se prosadil exzlínský Holík a rázem bylo zase o co hrát. „Úplně jsme přestali hrát. Měli jsme hodně štěstí, protože Kometa mohla během deseti minut zápas klidně otočit,“ věděl Honejsek. „Řekli jsme si, že takto profesorky nemůžeme hrát. Jsme v tabulce třináctí a nastoupili jsme do druhé třetiny jako mistři světa. Zaplaťpánbůh, že jsme jim pak utekli na 5:2."
 
Berani ve třetí části dlouho drželi dvougólové vedení. Padali do střel, dohrávali každý souboj a nesmírně obětavým výkonem. Kometa sice dokázala snížit, ale na vyrovnání už naštěstí nedosáhla. „Třetí třetina už byla vyrovnanější. Sice jsme v závěru inkasovali v přesilovce, ale Čilo tam pochytal hrozně moc puků. Strašný dík od celého mančaftu jde za ním,“ vzkázal Honejsek.
 
Brankář Marek Čiliak, který je ve Zlíně na hostování právě z Komety, v prvním duelu na ledě Brna nenastoupil. Tentokrát však šel do brány hned od úvodu a zejména v závěru střetnutí předvedl několik fantastických zákroků. I díky němu Berani berou tři body. „Čilo je naprostý profesionál a tak přistoupil i k dnešnímu zápasu. Nepoznáte na něm žádný rozdíl. Znám ho už delší dobu a vím, jak se soustředí na každé utkání stejně. Je jedno, jestli je to první kolo extraligy, nebo finále play-off. Pořád je koncentrovaný,“ poznamenal Honejsek.
 
Závěr duelu byl hodně nezvyklý. Během powerplay Komety totiž nebyla puštěná časomíra a hra se tak musela zastavit ve chvíli, kdy měli domácí puk na hokejce a chtěli jej udržet u mantinelu do posledních vteřin. „To jsem nepochopil, stejně jako celá střídačka. Všechny nás tam omývali,“ líčil Honejsek. „Nevím, co se tam stalo, ale rychle se to vyřešilo. Pro oba týmy to bylo stejné. Nevím, jestli měla výhodu Kometa, že si na nás mohla nachystat nějaký signál, nebo my, že jsme si odpočinuli. Důležité bylo vyhrát buly a zápas pak už skončil.“
 
Zlín tak první duel po reprezentační přestávce zvládl na výbornou a připsal si tři důležité body. Navíc se vrátil ke složení útoků, v nichž hráči nastupovali v loňské podařené sezoně. Honejsek tak opět nastoupil ve středu útoku vedle Šlahaře a Hermana. „Centra jsem hrál po dlouhé době. Myslím, že jsem prohrával buly, ale jinak mi to sedí víc, jsem tam na puku. Na křídle si pořád nevím, jak si mám najíždět,“ popsal.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY