pátek 17. srpna 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt (mar)

Útočník PSG Marek Melenovský: Začátek druhé třetiny se Skalicí nám utekl

Pětatřicetiletý útočník PSG Marek Melenovský podepsal koncem června ve Zlíně nový dvouletý kontrakt do dubna 2014. Zkušený forvard přišel v polovině loňské sezony do Baťova města na hostování z Karlových Varů a především v play off patřil k nejlepším hráčům Beranů. Vedle ledního hokeje našel i zálibu v cyklistice. Letos už má najeto přes tři tisíce kilometrů. "Ale ještě nekončím," říká v rozhovoru pro oficiální webové stránky hokejistů Zlína.

Zlín nastoupil při úvodním zápase na letním turnaji v Dubnici nad Váhom teprve k druhému přípravnému zápasu před startem extraligy, bylo to na výkonu mužstva a celkové sehranosti znát?
"Je to teprve druhý zápas, hodně se v těchto dnech trénuje. Jdeme do zápasů z tvrdé přípravy, takže utkání podle toho vypadají. Jsou to přípraváky a je to potřeba vyzkoušet a nacvičit řadu věcí."

Střetnutí se Skalicí bylo dobře rozehráno. Co se stalo ve druhé třetině, kdy jste inkasovali čtyři góly?
"Nevím, vstup do druhé třetiny nám příliš nevyšel. Začátek nám utekl, najednou jsme prohrávali 2:4 a pak už bylo těžké dotáhnout náskok soupeře. Skalica dobře bruslila a hrála živelný hokej, zatímco my jsme na to nezareagovali."

Jak se na nadcházející extraligovou sezonu těšíte?

"Těším se moc. Jsem rád, že zůstávám ve Zlíně. Zkrátka si každý zápas užívám."

Podepsal jste smlouvu na dva roky. Byl Zlín pro vás priorita nebo byly ve hře i jiné nabídky?
"Prioritou byl pro mě Zlín. Chci tady hrát a těší mě, že to takto dopadlo. Mám smlouvu na dva roky a budu se snažit odvést ve službách PSG maximum."

Jak jste strávil červencovou dovolenou?
"Byli  jsme s rodinou na Korsice. Rád se hýbu i o dovolené, nemám rád lenošení na pláži. Vzal jsem s sebou i kolo, takže dovolená z mého podání byla velmi aktivní."

Jste známý jako zapálený cyklista. Kolik máte letos najeto kilometrů?

"Bude to kolem tří tisíc kilometrů, ale ještě nekončím. Neustále se snažím na kole jezdit, abych z toho úplně nevypadl. Teď to však nemůžu přehánět."
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY