sobota 15. září 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG Zlín jede do Vítkovic s cílem urvat nějaký bodík

Hokejisté Zlína vstoupili do nového ročníku Tipsport extraligy 2012/2013 pravou nohou, neboť udolali v úvodním kole na domácím ledě nebezpečnou Slavii 2:1 a nyní je čeká premiérový zápas na cizím ledě ve Vítkovicích. Vlachova družina jede do ostravské ČEZ Areny s cílem urvat bodový zisk a potvrdit úspěšný start.

Ostravané vyhráli v úvodním kole v Českých Budějovicích 5:2 a podobně jako Berani měli vydařený vstup do extraligy. "Vítkovice jsou těžký soupeř, na začátek vyhrály na jihu Čech. Každopádně jedeme tam bodovat, ale bude to těžké. Byli bychom rádi za každý bodík," uvedl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Obě mužstva se před letošní sezoně utkala koncem srpna v přátelském zápase na zlínském ledě. Výběr kouče Mojmíra Trličíka tehdy vyhrál těsně 2:1. "Duel nám dal spoustu poznatků, i když soupeř nepřijel v kompletní sestavě. Nehrál především Ujčík, nicméně oproti úvodnímu extraligovému duelu v Českých Budějovicích velké změny ve složení nepřišly. Mají hodně dobrý mančaft. Hrají poslední sezony téměř ve stejném složení a z toho pramení jejich velká sehrannost. Vše v bráně jistí výborný gólman Roman Málek, v obraně patří k oporám velezkušení hráči jako Michal Barinka, Marek Malík, v útoku vedle Viktora Ujčíka hraje prim kapitán Jiří Burger a ekipa mladých hráčů v čele s Janem Káňou," pověděl padesátiletý zlínský kouč.

Berani měli na programu v sobotu dopoledne trénink a v neděli před zápasem rozbruslení na domácím ledě. Sestava z vítězného duelu se Slavií se měnit nebude, pouze s týmem místo obránce Petra Šenkeříka cestuje na sever Moravy útočník Lukáš Finsterle v pozici třináctého forvarda. Zlínská družina odjíždí do Ostravy po třinácté hodině. Utkání 2. kola Tipsport extraligy HC Vítkovice Steel versus PSG Zlín se hraje v rekonstruované ČEZ Areně od 17 hodin a v textové on-line reportáži ho můžete sledovat na webu www.onlajny.com

V zámořské soutěži NHL byla vyhlášena dnes (6:00 SELČ) očekávaná výluka. Vypršela kolektivní smlouva mezi hráči a majiteli klubů a zároveň se nedohodli na nové. Fanoušci v České republice se těší, že do extraligy zamíří řada českých hráčů včetně Jaromíra Jágra. V týmu PSG Zlín se může objevit útočník týmu Nashville Predators Martin Erat, který ve žlutomodrém dresu působil i při předešlé výluce v sezoně 2004/2005. "S Martinem se chceme během neděle nebo pondělí zkontaktovat a zahájit jednání. Martin předběžně v létě slíbil, že pokud bude výluka, přiletí do České republiky. Projevil zájem hrát ve Zlíně, nicméně momentálně je ve Spojených státech s rodinou," upřesnil Rostislav Vlach.

Předpokládané sestavy:

HC Vítkovice Steel: Málek - Malík, Kudělka, Barinka, Rehák, Voráček, Sloboda - Ujčík, Burger, J. Káňa - Huna, Hruška, Szturcz - Svačina, Roman, Klimek - Šedivý, Strapáč, Walker.

PSG Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Matějíček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Z. Okál ml., Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY