sobota 28. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Série domácích zápasů pokračuje proti Energii Karlovy Vary

22. kolo Tipsport extraligy sehrají Berani opět na domácím stadionu. Utkají se se soupeřem, na kterého se jim v loňské sezóně příliš nedařilo. Zápas Zlína s Energií Karlovy Vary začíná na stadionu Luďka Čajky v 15:30.



Jak jsou na tom Berani

S následujícím soupeřem, Energií Karlovy Vary, mají Berani z loňské sezóny zápornou bilanci. Ze čtyř střetnutí vydolovali jen dva body, dvakrát prohráli v prodloužení, dvakrát v základní hrací době. V těchto zápasech dokázali zlínští skórovat jen devěkrát. Dvě trefy si připsal obránce Martin Novotný

"Karlovy Vary mají dobrou formu, hrají rychlý přímočarý hokej, s výborným přechodem do útoku a tlakem do brány. Nesmíme znovu zapsat, musíme začít od začátku, zlepšit pohyb a důraz. Potom se jim můžeme vyrovnat," hledal recept na Energii obránce Beranů Martin Novotný.

Berany v předchozích utkáních kromě rozsáhlé marodky trápily především vstupy do utkání. Jedné posily se proti Varům dočkají, na lavičku se vrátí hlavní trenér Robert Svoboda. Jedná se o dalším využití útočníka Jakuba Svobody, kterému končí působení v Přerově. 

"Nevyzpytatelné jsou všechny zápasy. My musíme výrazně zlepšit defenzivu a začátky utkání, ty nás stály v minulých utkáních bodový zisk. Hrát od prvních minut s handicapem se dá těžko. Je to na hráčích, musí si na ten zápas nastavit myšlenky, musí zmizet lehkovážnost," hodnotil nadcházející utkání hlavní trenér Robert Svoboda. 


Z tábora soupeře

Hokejisté Karlových Varů museli zkousnout hořký jedenáctigólový příděl od Mladé Boleslavi. Pár dní nato se doma utkali s Vítkovicemi. A ačkoliv v prodloužení, podařilo se jim debakl trochu odčinit a získat dva body. 

„Bylo to pro nás těžké utkání hlavně po psychické stránce. Chtěli jsme odčinit zápas s Boleslaví, který se nám vůbec nepovedl. Už od rozbruslení bylo na našich hráčích vidět, že to chtějí zvládnout. Další ránu jsme dostali , když Vítkovice z druhé šance dali branku. Pořád jsme ale nabádali hráče, ať se drží plánu, že mají sílu na otočení,“ hodnotil pro web Energie utkání s Vítkovicemi trenér Tomáš Mariška.

Vary před sezónou posílili dva hráči z NHL, David Kaše a Jakub Lauko. A oba dva se Energii vyplácí, Kaše je s deseti body nejproduktivnějším hráčem týmu. V rámci extraligy přišli do týmu zkušení obránci Lukáš Pulpán a Oldřich Kotvan, útok posílil kladenský Tomáš Redlich, z Třince přišel mladý útočník Jan Hladonik. 


Sestavy z předchozího utkání

PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) - Řezníček, Nosek (C), Ferenc, Suhrada, Gazda, Novotný, Dluhoš - Okál (A), Honejsek, Šlahař - Köhler, Herman, Svoboda - Ondráček, Karafiát, Kubiš (A)  - Poletín, Sedláček, Václavek

HC Energie Karlovy Vary: Novotný (Bednář) - Šenkeřík, Rohan (A), Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold - Flek, Kaše, Hladonik - Lauko, Mikúš, Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý (C), Redlich

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY