úterý 20. července 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Loňský závěr extraligy a začátek letošní sezony se stejným soupeřem

Jen dva extraligové týmy vyhrály poslední zápas loňské hokejové sezony. Vedle mistrovského Třince to dokázali jen extraligoví hokejisté PSG Berani Zlín, kteří v derniéře loňské sezony vyhráli v 52. kole základní části na domácím ledě s Litvínovem 3:0. A se stejným soupeřem ze severu Čech se utkají Berani i v úvodním kole nového ročníku Tipsport extraligy 2021/22!

Zlín začne nový ročník extraligy tam, kde na jaře vítězně končil. Extraligový los tomu přál, že na Zimním stadionu Luďka Čajky oba týmy změří síly s odstupem půl roku. Berani na začátku března při loučení s nevydařenou sezonou vyhráli nad Vervou 3:0, když góly dali Jiří Karafiát, Jan Václavek a Jakub Ferenc. Gólman Daniel Huf si připsal třetí čisté konto v nejvyšší soutěži. „Los bude příjemný, pokud vyhrajeme jako v předchozím duelu.  Vstup do soutěže bývá vždy důležitý, loni se nám první zápas s Olomoucí bohužel nepovedl. Bude záležet, komu více sedne příprava, rozhodne aktuální stav a forma. Přejeme si, aby pro nás začala sezona mnohem lépe než ty předcházející,“ řekl Robert Svoboda, hlavní trenér PSG Berani Zlín. Naposledy byl úspěšný vstup do extraligy pro žlutomodré barvy před třemi lety po domácí výhře 4:2 s Třincem.

 

Hned po úvodním zápase se představí Berani v neděli 10. září v Brně při souboji s Kometou. V dalším týdnu hrají doma s Českými Budějovicemi i Hradcem Králové a zamíří do Vítkovic. Na zářijový rozjezd je program hodně nabitý, neboť během devatenácti dní se odehraje devět utkání! „Pro nás je zásadní kvalitně se nachystat v přípravě a být v pořádku hlavně po zdravotní stránce. Už suchá příprava zohledňovala lehčí zdravotní problémy hráčů. Teď nás čeká rozhodující příprava na ledě, do které nastoupíme v kompletní sestavě,“ uvedl kouč Svoboda, který za pár dní oslaví 54. narozeniny.

 

Nadcházející ročník extraligy bude výjimečný ve svém formátu, představí se celkem 15 mužstev, na programu bude v základní části 60 kol, každé mužstvo odehraje 56 zápasů a dočká se čtyř volných kol. Poslední tým základní části sestoupí přímo do Chance ligy (druhá nejvyšší soutěž) a čtrnácté mužstvo bude čekat nevyzpytatelná baráž. „Jedná se o výraznou změnu. Čtyři zápasy na jednu stranu nejsou tolik, ale v celkovém programu se vám to nabaluje. Tempo zápasů bude během celé sezony velmi nahuštěné, i když se extraliga během únorové olympiády nemá přerušovat,“ uzavřel Robert Svoboda.

 

Kompletní rozlosování z pohledu zlínských hokejistů najdete zde.  

 

 

Hokejisté Zlína a Litvínova se utkají v úvodním kole nového ročníku Tipsport extraligy 2021/22. FOTO: DEJFOTO.cz - David Peška