úterý 08. června 2021 | Vojtěch Gargulák

Zpestření pro mladé hokejisty! Přípravu jim doplňují víkendové miniturnaje

Po více než půl roce bez možnosti společného tréninku se mladí zlínští hokejisté vracejí na led. Tréninkové a zápasové tempo dohánějí mimo jiné speciálními víkendovými miniturnaji, které si zahrají všechny žákovské kategorie.

Série miniturnajů 3 na 3 pod záštitou společnosti Se.Ven Energy je v rámci přípravy mládeže novinkou, hrát se bude v jednotlivých žákovských kategoriích od ročníku 2007 do ročníku 2013. Turnaje klub plánuje pořádat pravidelně každý týden s tím, že jednotlivé ročníky se budou střídat.

V každém týmu na turnaji nastupuje minimálně šest hráčů do pole a jeden brankář, zlínští trenéři však doporučují alespoň devět bruslařů. Zápasy se hrají na 2x15 minut hrubého času s minutovým střídáním. Berani Zlín na každý turnaj zvou tři hostující týmy, celkově tak na každé družstvo čekají tři zápasy.

Možnost pořádání podobných turnajů je jedním z benefitů toho, že letos je poprvé ve Zlíně už od konce května ledová plocha. Velkou výhodou je při turnajích plnohodnotný rozdělovací mantinel se sítí, který klub před sezónou zakoupil. Díky tomu je možné hrát na obou polovinách hřiště současně.

„Kluci hrají na menším prostoru a jsou častěji zapojení ve hře. Jsou pořád na puku, jsou aktivní. Minutové střídání jim stačí, každý hráč za turnaj odehraje 30 minut čistého času, což je adekvátní pro rozvoj jeho hokejových dovedností,“ popisuje výhody turnajů trenér zlínského dorostu Radek Pšurný, který s podporou všech mládežnických trenérů turnaje zajišťuje. 

První zápasy se na Zimním stadionu Luďka Čajky odehrály během uplynulého víkendu, kdy se po ledě proháněli hokejisté ročníků 2007 až 2010. Na nadcházející sobotu jsou pak připravené turnaje pro ročníky 2011 a 2012. Cyklus pak bude dokončen s ročníkem 2013, který z důvodu velikosti hřiště jako jediný bude hrát 4 na 4. Během července se pak celá série zopakuje, každá kategorie by tak měla celkově odehrát minimálně dva turnaje. 

Soupeři mladých Beranů se na turnajích budou střídat, zájem o účast projevily mládežnické celky z celé Moravy. Prostor dostanou regionální soupeři v rámci podepsaného memoranda o spolupráci klubů Zlínského kraje, u starších ročníků se mohou účastnit také další velké kluby. Na prvních víkendových kláních se tak představili třeba mladíci z Olomouce a brněnské Komety.