úterý 22. června 2021 | Vojtěch Jurák

Zavři svou branku. Berani pro mladé gólmany uspořádali kemp

Sobota 19. června patřila mladým gólmanům. Na Zimním stadionu Luďka Čajky se uskutečnil jednodenní brankářský kemp pod vedením mládežnických trenérů, juniorů a Daniela Hufa z A-týmu. Účastníci ze Zlína i z okolí se rozvíjeli v několika tréninkových blocích na ledové ploše i v tělocvičně.


Kempu se zúčastnilo třináct brankářů – deset ze Zlína, dva z Uherského Ostrohu a jeden z Hodonína. Mladým hráčům se věnovali trenéři Beranů Petr Tuček s Lubošem Horčičkou, gólman A-týmu Daniel Huf a junioři Dominik Šarman a Tobiáš Synek.

„Úvodní rozcvičku si vzal na starost Dan Huf, následný program kempu jsme pak rozdělili na tři části. První hodinu na ledě jsme se zaměřili na bruslení a na brankářské dovednosti, Dan ve výstroji ukazoval klukům různá cvičení,“ přibližuje Tuček.

„Další hodinu jsme strávili v tělocvičně, na programu jsme měli postřehová cvičení a tzv. práci oko ruka s tenisáky. Pak jsme se vrátili zas na led a věnovali se střelbě. Kluci se střídali na šesti stanovištích, kde na ně stříleli hráči z juniorky a dorostu. Cílem bylo cvičit bruslení v brankovišti, zákroky ve slidu, zákroky rukou a nohou a se staršími jsme se věnovali i VH reverzu.“

Příjemným prvkem kempu bylo zapojení Daniela Hufa, Dominika Šarmana a Tobiáše Synka do vedení programu. Mladí účastníci tak čerpali zkušenosti nejen od trenérů, ale také od svých starších kolegů, které mohou pravidelně vídat v brance.

„Zavzpomínal jsem na doby, kdy jsem sám byl v pozici kluků a snil o tom, že bych jednou mohl působit ve Zlíně v extraligovém týmu. Takže to pro mě moc znamenalo a celkově jsem si kemp užil. Doufám, že jsem klukům i v něčem pomohl, poradil a že jsem je motivoval do další práce,“ hodnotil brankář Huf.

„Program byl kvalitní a bohatý, kluci měli aktivní přístup na ledě i v tělocvičně. Šlo vidět, že je kemp baví a že jdou do programu s chutí. I pro mě to byla skvělá zkušenost. Děkuji trenérům, že jsme dostali s Tobim (Tobiáš Synek) možnost vyzkoušet si novou roli. Doufám, že jsme obstáli a pomohli mladým klukům se dál zdokonalovat,“ doplnil gólman juniorů Šarman.