středa 13. března 2024 | Adam Čuba

Postup stvrdila jasná výhra. Berani potřetí srazili Prostějov a letí do semifinále!

Naši Berani zvládli i třetí čtvrtfinálové utkání s Prostějovem, soupeře dnes roznesli rozdílem čtyř branek a nyní postupují do semifinále! Svěřenci Jana Srdínka dnes už po první třetině vedli 3:0, nakonec si za podpory více než pěti tisíc diváků došli pro jasný triumf 6:2. Berany nyní čeká krátké volno, semifinále startuje v úterý 19.3, soupeře pro další fázi vyřazovací části se teprve dozvíme.

6:2
(3:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Warg (Čáp), 5. M. Novotný (Holík), 17. Riedl (M. Lang, Salmio), 33. Salmio (Süss, Novák), 55. Salmio, 56. M. Novotný (Paukku, Novák) – 46. Hanousek (Šidlík, Illéš), 59. Hanousek (Illéš, Z. Doležal). Rozhodčí: Zelníček, Zubzanda – Peluha, Veselý Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5103. Střely na branku: 21:22. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2.

Berani Zlín: Huf (Kořének) – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, M. Novotný, Zbořil, Suhrada – Köhler (C), Gago, P. Sedláček (A) – Paukku, Holík, Šlahař – Salmio, Werbik, M. Lang – Z. Sedlák, Süss, Novák.

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (5. Štipčák) – Šidlík, Hanousek, Forman, Drtil, Kubeš, Krejčí, Poledna – Illéš, Hašek, Z. Doležal – J. Veselý, Ostřížek, Jiránek (A) – Slanina, Vlach, Fronk – Maruna, Venkrbec (C), V. Burian.

První třetina byla pro Berany jako z říše snů. Už ve druhé minutě se od modré napřáhl Stefan Warg, jenž okamžitě otevřel skóre zápasu. Pro řízného švédského beka navíc šlo o vůbec první žlutomodrý gól, který tak přišel v ideální okamžik. O dvě minuty později se zlínský výběr prosadil z podobné situace, po buly se k puku dostal Martin Novotný, na jehož nahození byl Pavelka krátký – 2:0.

Berani i nadále dominovali, zahráli si třeba přesilovku po Doležalově faulu. Ve velké šanci se před brankou zjevil Sedlák, Paukkův pokus z bezprostřední blízkosti letěl do tyče. Následovala dokonce výhoda 5 na 3, v té brankovou konstrukci trefil pro změnu Čáp, Salonenovu bombu z dálky chytil vystřídavší brankář Štipčák. V 17. minutě přidali svěřenci Jana Srdínka vytouženou třetí trefu, no a do třetice se prosadil obránce! Vojtěch Riedl se napřáhl na levé straně a nemýlil se – 3:0.

Do druhé třetiny vstoupili Berani s velkou energií a chutí, zároveň však už zbytečně neriskovali a hráli zodpovědně. Šance si však přeci jen vytvořit dokázali, tyčku znovu napálil Jesse Paukku, za obranu proskočil jeho krajan Salmio. Právě Mikko Salmio ve 33. minutě opět ujal obraně soupeře, zamířil nad lapačku a trefil přímo do levého růžku – 4:0.

Hosté vcházeli do třetí třetiny v nezávidihodné situaci. Ve 46. minutě si Jestřábi každopádně zahráli přesilovou hru, Tomáš Hanousek zamířil z vrcholku pravého kruhu a přesně trefil. Vrátit Beranům čtyřbrankové vedení mohl Lang, který však netrefil. Jedenáct minut před koncem šel Prostějov do risku, odvolal brankáře a zkusil to v šesti.

Ačkoli ve Zlíně už bylo delší dobu hotovo, do konce zápasu jsme viděli ještě tři branky. Mikko Salmio v 55. minutě trefil odkrytou klec ze středového kruhu, o minutu později neuvěřitelně napřáhl Martin Novotný, jenž nechytatelnou pumelicí přidal šestý žluto modrý gól. Skóre uzavřel minutu a půl před koncem hostující obránce Hanousek – 6:2.


Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (Berani Zlín): Vypadá to snadně, vyhráli jsme 3:0 na zápasy. Ale byla to nesmírně těžká série... Základem úspěchu byly dvě vítězství v Prostějově, ty zápasy byly nesmírně těžký, ale my jsme je urvali. Dnes jsme celý zápas kontrolovali, byli jsme efektivní v zakončení, hráli jsme velice dobře v útočné fázi, dopouštěli jsme se minima chyb. Za to jsme dnes zaslouženě vyhráli. Nesmírně si toho vážíme, protože Prostějov má velmi kvalitní tým. Jsme hrozně rádi, že jsme to urvali. Vyzdvihl bych i nádhernou diváckou kulisu, to je to co my potřebujeme, kluky to žene dopředu. Jdeme zápas od zápasu, krok po kroku, chystáme se dál a jdeme si za naším cílem.

Fotogalerie