sobota 21. září 2013 | David Šimon

Junioři zvítězili i v Olomouci a vyhřívají se na čele tabulky

Zlín – Po pátečním vítězství v Brně pokračují berani na vítězné vlně. Tentokrát to odnesla Olomouc. Ševci dvakrát v utkání prohrávali, ale vyrovnaný duel rozuzlil až ve třetí třetině rozhodující brankou obránce Mikuláš Zbořil. Svěřenci trenéra Roberta Svobody mají po šesti kolech na kontě patnáct bodů. Na prvním místě NOEN extraligy juniorů mají tříbodový náskok před Vítkovicemi.

6. kolo / sobota 21. 9. 2013 / 12:00
HC Olomouc Olomouc - Berani Zlín Zlín
2:3
(1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Rajnoch (Kocián), 37. Kocián (Rajnoch) – 21. Matula (Buchta), 36. Zaremba (Hlaváč), 42. Zboříl (Sedláček). Rozhodčí: Hradil – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 6:4 navíc Kreigher (OLO) a Gremlica (ZLN) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 21:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.

HC Olomouc: Kochta – Škůrek, Hradil, Kraigher, Brančík, Soukal, Brandýs – Markl, Bauer, Fibrich, Jergl, Kocián, Rajnoch, Kočiřík, Ostřanský, Glos, Beták, Zezula, Nedopil

Berani Zlín: Svoboda – Stuchlík, Macharáček, Zbořil M., Andrýsek, Buchta, Kužílek – Galuška, Hlaváč, Kratochvíl, Dalajka, Gremlica, Zaremba, Karola, Popelka, Stránský, Matula, Mika, Sedláček

První vážnější příležitost na sebe nechala čekat až do osmé minuty, kdy se ve dvou střeleckých pozicích zjevil Ostřanský, brankáře hostů se mu ale ani jednou překonat nepodařilo. Mrzet jej to však nemuselo, neboť za necelé dvě minuty šli Kohouti už do vedení. Kocián přihrával z levé strany před branku soupeře, kde si na pas počíhal Michal Rajnoch, jenž přesnou tečí umístil puk za záda Svobody.

Ševci poté měli hned několik možností ke srovnání. Jmenovitě to byl třeba Zaremba, který po zaváhání domácí defenzivy unikal sám na Kochtu, brankáře Mory ale nepřekonal. V samém závěru třetiny ještě neuspěl Matula z těsné blízkosti, po něm se se štěstím nepotkal ani Dalajka.

Na začátku druhé části se už ale mužstvo ze Zlína mohlo radovat z vyrovnání. Na pravém křídle se uvolnil Buchta, jehož nabídku v brankovišti využil Dominik Matula. Oba celky si poté vyzkoušely hru proti oslabenému soupeři, branky se však hrstka diváků nedočkala ani na jedné straně. Jít do vedení mohli Zlínští v polovině čtyřiatřicáté minuty, kdy v situaci dvou na nikoho zahodil šanci Hlaváč.

O pár desítek vteřin později se už ale hosté prosadili. V přečíslení dvou na jednoho Hlaváč předložil kotouč Miroslavu Zamberovi, který poslal svůj tým do vedení. Z něj se ale tým z východu Moravy neradoval příliš dlouho, neboť po necelé minutě se Hanákům podařilo stav zápasu srovnat. Rajnoch poslal kotouč na Tadeáše Kociána, který se štěstím dopravil puk do odkryté klece.

Úvod posledního dějství vyšel opět lépe hostům ze Zlína, kteří se po necelých dvou minutách hry dostali podruhé v zápase do vedení. Samostatnou akcí se prezentoval Mikuláš Zbořil, který obkroužil kolem domácí klece a se štěstím dostal puk za brankovou čáru. Přestože Hanáci v následujících minutách chtěli vymyslet akci, po které by opět srovnali stav zápasu, nedařilo se jim.

Naopak více prostoru v útoku využívali Ševci, kteří mohli několikrát svůj náskok zvýšit. Sedláček před brankovištěm nedokázal kotouč trefit a jen několikrát promáchl, chvíli po něm neskóroval ani Kužílek, který unikal sám na domácího brankáře. V samém závěru pak domácí mužstvo zkusilo hru bez brankáře a málem se mu i zadařilo. Gólman Svoboda ale svůj celek podržel, i když mnohdy ani kotouč neviděl.

Hokejisté Zlína si tak z Hané odvezli plný počet bodů a prodloužili sérii vítězství už na pět utkání. Naopak domácí Mora si na své konto připsala již druhou porážku v sezóně.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Výsledek vypovídá o tom, že rozdíl mezi oběma mužstvy nebyl příliš velký. Na rozdíl od pátku jsme odehráli kvalitní utkání s obrovským nasazením. Na druhou stranu jsme se ale dopouštěli individuálních chyb a nechali jsme se zbytečně vylučovat za fauly v útočném pásmu. Jedna přesilová hra poté utkání rozhodla. S celkovými výsledky jsme určitě spokojeni, soutěž bude nesmírně vyrovnaná. Dokud budeme mít na svém kontě kladné body, bude vše v pořádku. Nyní nás ale čekají zápasy ve Vítkovicích a Třincem, udržet ta pozitiva asi nebude snadné.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Jsem spokojený. Hráči dodržovali to, co jsme si řekli a přineslo nám to úspěch v podobě tří bodů. Soupeř byl velice těžký, v pátek porazil výrazně Vsetín. Myslím si ale, že jsme měli více ze hry a mohli jsme přidat i další branky. Byli jsme silnější na kotouči, dělali jsme Olomouci problémy v obranném pásmu. Jen naše zakončení nebylo takové, jaké bychom si představovali. Naše výhry jsou dílem kolektivního výkonu. Hrajeme na čtyři pětky, v sestavě jsou i mladší hráči. Výborně nám chytá brankář Svoboda, který je klíčem k úspěchu.