pátek 20. září 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Úřadující vicemistři vyšli na ledě Ocelářů střelecky i bodově naprázdno

Článek průběžně aktualizujeme. Hokejisté PSG Zlín prohráli ve 3. kole Tipsport extraligy na ledě Ocelářů Třinec 0:3, když sehráli nepovedený zápas a poprvé v letošní sezoně vyšli střelecky i bodově zcela naprázdno. Naproti tomu Slezané konečně zabrali a získali v letošní extraligové sezoně první body. Berani v ofenzivě toho příliš nepředvedli a poskrovnu vypracované šance neproměnili, navíc se nedařilo ani v přesilových hrách. Tým PSG Zlín hraje v neděli doma s Karlovými Vary, začátek v 17 hodin.

3:0
(1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Adamský (Polanský, Gorškov), 26. Marek Růžička (Matuš), 31. Hrabal (Martin Růžička, Rákos). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 2 970. Střely na branku: 44:22. Průběh utkání: 3:0.

HC Oceláři Třinec: Hrubec - Linhart, Hrabal, Galvas, Roth, Zíb, Roupec, Krejčí, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Rákos - Gorškov, Polanský, Adamský - Peterek, Zagrapan, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Berani Zlín: Štůrala - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira.

Úvodní třetina nepřinesla příliš pohledného hokeje na třineckém zimním stadionu. Třinečtí byli v první třetině aktivnějším týmem, zatímco Zlín se dostával do šancí velmi zřídka Brankář Ocelářů Hrubec příliš práce neměl. Slezané měli od úvodních minut více ze hry, v 8. minutě spálil velkou tutovku Adamský, který promáchl kotouč. Trestnou lavici v tu chvíli zahříval Veselý, jenž zahákoval Gorškova. Ve 13. minutě poprvé udeřilo, Polanský vybojoval kotouč v rohu mantinelu, zpoza branky zadovkou přihrál a Adamský se trefil přesně do horního levého růžku Štůralovy brány. Oceláři byli nadále aktivní, průnik Gorškova po pravém křídle zlikvidoval gólman Štůrala.

Na začátku druhé třetiny se probil zlínskou obranou Gorškov, ale ve slibné příležitosti neuspěl. Následně odešel Matějíček na začátku 23. minuty na trestnou lavici, když vyhodil kotouč do hlediště a vyfasoval dvě minuty za zdržování hry. Ve druhé domácí přesilovce zahrozil Martin Růžička, ale zlínského gólmana nepřekonal podobně jako Roth a Zíb se střelami od modré čáry. Třinec se dočkal druhého úspěchu v 26. minutě, střelu Matuše od mantinelu šikovně tečoval před Štůralou Marek Růžička a dosáhl premiérový gól v extralize. Berani mohli vzápětí zkorigovat nepříznivý stav, ale obránce Zámorský ve slibné pozici Hrubce neprostřelil. Oceláři přidali v polovině zápasu třetí gól zásluhou využité přesilovky. Hrabal na brankovišti dorazil nastřelení Martina Růžičky. Zlínšti sehráli závěr druhé části v početní výhodě zásluhou dvou přesilových her v řadě. Kanonýr Balaštík zahodil velkou šanci, neboť trestuhodně minul prázdnou svatyni a nastřelil jen beton ležícího Hrubce.

Trenér PSG Vlach udělal do třetí třetiny změny v sestavě s očividnou snahou zkorigovat nepříznivý stav. Köhler nabídl domácím další přesilovku, naštěstí se Berani ubránili bez újmy na skóre. Zlínská šance se zrodila paradoxně po nevydařené početní výhodě, Holík ani Čech před Hrubcem po střele Matějíčka od modré čáry neuspěli. Náskok Třince mohl zvýšit Peterek, který vyražený kotouč neusměrnil za Štůralova záda. Berani nesehráli povedený zápas, největší šanci neproměnil ve třetí třetině Honejsek. Zlínští hokejisté vyšli střelecky naprázdno a poprvé v letošní sezoně nezískali ani bod.

Nejlepší vyhodnocení hráči: Josef Hrabal - Petr Zámorský

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (trenér HC Oceláři Třinec): "Podali jsme zodpovědný výkon, byli jsme více na kotouči a měli jsme více ze hry. Uklidnila nás první branka, která padla pro nás velmi brzy. To byl důležitý moment zápasu. Dalším bylo, že jsme v přesilovce zvýšili a soupeři odskočili. Jsme spokojeni s výkonem i prvním vítězstvím."

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "V dnešním zápase byl Třinec lepší, neboť nás převyšoval herně a prosadil se i střelecky. My jsme mu konkurovali až v poslední třetině, ale jinak měli domácí více ze hry. Myslím si, že zaslouženě vyhráli."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY