pátek 23. listopadu 2018 | Zlin Press- Roman Ordelt

Berani prohráli doma se Spartou 0:4, Pražané oplatili Zlínu porážku

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 21. kola Tipsport extraligy s týmem HC Sparta Praha 0:4 Svěřenci trenéra Roberta Svobody nenavázali na předchozí dvě výhry a nepřipsali si druhé vítězství nad Pražany v sezoně. Berani soupeře přestříleli v počtu střel 34:26, nicméně nepřekonali výborného gólmana Matěje Machovského. Ten pochytal všechny střely a zaskvěl se třetí nulou v sezoně. Pražanům chybělo kvůli marodce hned osm hráčů základní sestavy, ale na hře týmu to nebylo znát. Žižka a spol. vyšli podruhé v sezoně střelecky naprázdno, zatímco hosté po třech prohrách v řadě slavili výhru. Zápas se hrál v rámci oslav 90 let hokeje ve Zlíně a při slavnostním ceremoniálu byl vyvěšen dres s číslem 17 Miloslava Sedláka, bývalého obránce a kapitána. Zlín hraje v úterý 27. listopadu na ledě Pardubic.

21. kolo / pátek 23. 11. 2018 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Sparta Praha Sparta
0:4
(0:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. min Kumstát (Rousek, de la Rose), 33. M. Beran, 52. Jarůšek (Forman), 54. T. Dvořák (Machovský). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk Bryška, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 650. Střely na branku: 34:26. Zblokované střely: 8:19. Hity: 3:8. Vhazování: 32/73 (44%) - 41/73 (56%). Průběh utkání: 0:4.

Berani Zlín: J. Sedláček – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda – J. Ondráček, Fořt, Kubiš – Okál, Honejsek,Lakatoš – E. Kulda, P. Sedláček, Poletín – Šlahař, Werbik, Popelka. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Sparta Praha: Machovský - Delisle, Piskáček, Blain, T. Voráček, de la Rose, T. Dvořák, od 55. min M. Jandus - Forman, Sill, Jarůšek - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Rousek, Pech, Kumstát - M. Beran, Pšenička, T. Jandus. Trenéři: Krupp, J. Nedvěd.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu:http://www.onlajny.com/match/index/date/2018-11-23/id/244323

Nejlepší hráči utkání: Jakub Sedláček - Matěj Machovský.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Matěj Machovský, Erik de la Rose, Zach Sill.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Musíme poděkovat klukům za bojovnost, ale bohužel to na Spartu nestačilo. Potřebovali jsme v jakékoliv fázi utkání dát gól, což se nám nepodařilo. Sparta nás přetlačila, blokovala střely, zatímco my jsme nedostávali do šancí a neměli jsme ani dorážky. Podržel je výborný gólmana, nám selhaly přesilovky. Sparta vyhrála zaslouženě."

Jaroslav Nedvěd (asistent trenéra HC Sparta Praha): „Po třech porážkách jsme zaměřili tréninky na věci, které se nám poslední dobou nedařily. Měli jsme pohovory s hráči, kteří ukázali, že to nejsou jen plané řeči. Od prvního střídání jsme měli na střídačce klid a měli pocit, že zápas kontrolujeme. Matěj Machovský předvedl skvělý výkon. Stejně tak i hráči, kterým defenzíva tolik nechutná, teď se na ni zaměřili. Hráče na střílení gólů máme, ale potřebovali jsme trochu pomoct v té obraně. Jsme spokojeni.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY