neděle 02. prosince 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Gazda zařídil dvěma góly tříbodovou výhru na ledě Boleslavi!

Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v utkání 24. kola Tipsport extraligy na ledě týmu BK Mladá Boleslav 3:2. Žižka a spol. vybojovali tři důležité body a ve vyrovnaném středu tabulky se posunuli opět na sedmé místo. Životní zápas odehrál jednadvacetiletý obránce Daniel Gazda, který vstřelil dva premiérové góly v extralize a rozhodl o výhře nad Bruslařským klubem. Zlínští se ujali vedení na začátku druhé třetiny gólem při pětiminutové přesilovce, druhou branku přidali před polovinou střetnutí. Domácí dali kontaktní gól, ale Berani si vzali za tři minuty zpět dvougólový náskok. Boleslav zásluhou využité přesilovky zdramatizovala závěr utkání, nicméně hosté náskok uhájili a vyhráli potřetí v řadě! O formě Zlína svědčí i fakt, že z posledních šesti zápasů pětkrát vyhráli! Není bez zajímavosti, že na počet střel hosté prohráli vysoko 16:39. Vedle dvou gólů Gazdy se zapsal do střelecké listiny dále Edgars Kulda. Zlín hraje v pátek 7. prosince na ledě rozjeté Olomouce.

24. kolo / neděle 2. 12. 2018 / 16:00
BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav - Berani Zlín Zlín
2:3
(0:0, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. min Vondrka (Klepiš, Skalický), 52. Vondrka (Skalický, Klepiš) - 23. E. Kulda (Gazda, Lakatoš), 29. Gazda (Šlahař, Popelka), 35. Gazda (Honejsek). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Ganger, Malý. Vyloučení: 1:5, navíc M. Látal (Mladá Boleslav) na 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 354. Střely na branku: 39:16. Zblokované střely: 3:5. Hity: 13:9. Vhazování: 26/49 (53%) - 23/49 (47%). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

BK Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Kotvan, Dlapa, Jan Hanzlík, Němeček, Bernad, Eminger - Skalický, Klepiš, Vondrka - D. Šťastný, Žejdl, Orsava - M. Látal, T. Knotek, P. Musil - Kousal, Najman, L. Pabiška. Trenéři: M. Hořava, Rulík, Patera.

Berani Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Gazda, Valenta, Řezníček, Žižka, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Honejsek, Fryšara, Lakatoš - E. Kulda, P. Sedláček, Okál - Šlahař, Popelka, Poletín. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Bruslařský klub z Mladé Boleslavi hrál hned ve 3. minutě úvodní přesilovku po faulu Valenty, gólman Jakub Sedláček byl na místě a zlikvidoval střelu Klepiše, ve slibné příležitosti minul hostující klec Němeček. Zlínský gólman se vytáhl i v 7. minutě, když efektivně chytl šanci Pláňka. V 8. minutě boleslavský gólman Krošelj lovil kotouč ze své sítě, ale gól nebyl po konzultaci s videorozhodčím uznán pro kopnutí kotouče bruslí Kubiše. Střelecký účet duel mohl otevřít Vondrka, ale v 16. minutě vypálil nad zlínskou bránu, následně stejný hráč vypálil hned po buly, Sedláček vyrazil pokus betonem. Závěr třetiny patřil Středočechům, exzlínský Šťastný měl před sebou prázdnou bránu, ale v rozhodující chvíli zakopl, neuspěli ani Pláněk s Dlapou. Dění na ledě ovládly před první sirénou emoce, po píchnutí do Okála špičkou hole vyfasoval domácí Látal trest do konce utkání.

Berani udeřili v pětiminutové přesilovce, když ve 23. minutě zůstal lotyšský forvard Kulda sám u pravé tyčky a usměrnil kotouč do brány. V pokračují přesilovce se vyznamenali oba brankáři. Nejdříve Sedláček kryl nájezd Kousala, na druhé straně neproměnil samostatný únik Okál. Bruslaři vyrobili v 28. minutě velkou hrubku při rozehrávce, ale Okál trestuhodně netrefil prázdnou branku. Zlínští se dočkali dalšího gólu před polovinou utkání, obránce Gazda vypálil od modré čáry a kotouč se po odrazil za pomocí domácí obrany a betonu Krošelje do boleslavské sítě. Jednadvacetiletý zlínský bek se radoval z premiérového gólu v extralize! Středočeši se dostali zpět do zápasu kontaktním gólem ve 32. minutě. Na konci rychlé kombinaci první řady byl Vondrka a náramně vymetl růžek Sedláčkovy klece. Hosté však našli rychle odpověď a byl to opět Gazda, jehož pumelice od modré čáry po pasu od Honejska měla tentokrát čistý průstřel.

Zlín hájil ve třetí třetině dvoubrankový náskok. Domácím se naskytla šance na zkorigování nepříznivého stavu při početní výhodě, naštěstí pro Berany zůstala nevyužita. Skalický v zakončení před Sedláčkem neuspěl. Udeřilo až při vyloučení Okála, v 52. minutě mířil přesně opět lídr Vondrka, rána z prostoru pravého kruhu se zastavila v horním růžku. Hosty v závěru podržel Sedláček po střelách Musila a Klepiše. Bruslaři sáhli v rušném závěru ke hře bez brankáře, ale srdnatě bojující Berani tříbodové vítězství uhájili do závěrečné sirény!

Nejlepší hráči: Michal Vondrka - Daniel Gazda.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (asistent trenéra BK Mladá Boleslav): „První třetina od nás byla slušná. Měli jsme tlak, plno střel a tlačili jsme se do brány. Bohužel nás na začátku druhé třetiny přibrzdilo vyloučení. V přesilovce Zlína jsme sice dostali jen jeden gól. I ten následný gól potom padl taky vinou toho oslabení, neboť jsme neměli ještě srovnané lajny. Tam měl Zlín ještě nápor, zatímco my jsme zmatkovali. Poté jsme se z toho dostali. Bylo tam nasazení, bylo tam všechno. Kluci za tím šli, bohužel se to nepovedlo, ale bylo to až do poslední třetiny otevřené. Utkání rozhodl začátek druhé třetiny."

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): „Těžký zápas s dobrým koncem pro nás. Určitě to nebylo nudné utkání, neboť se hrálo s vysokým nasazením z obou stran. Náš tým musím pochválit za bojovnost a za to, jak jsme to vydřeli. Do hry jsme se dostali ne úplně dobře sehranou přesilovkou, kterou jsme měli na začátku druhé třetiny. Byly momenty drtivého tlaku domácích, zvláště nebezpečná byla Klepišova lajna. S troškou štěstíčka si zaslouženě odvážíme tři body.“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY