sobota 15. září 2018 | Lukáš Mihal

Dorostenci dokázali těsně vyhrát nad Olomoucí + FOTO

Zápas začal velmi vyrovnaně, neboť dlouho nemohl padnout gól a šance byly na obou stranách. Pak se ale Olomouci podařilo skórovat a šla do vedení. Poté ale přišli dvě rychlé zlínské trefy a Berani otočili průběh utkání. Olomouc se ale ještě stačila vrátit do zápasu, ale sedm minut před koncem definitivně rozhodl o vítězství ševců Jakub Kráčalík. I nadstavba se dorostencům podařila a po prohře s Vítkovicemi vítězí a berou plný počet bodů.

3. kolo / sobota 15. 9. 2018 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
3:2
(0:1, 2:1, 1:0 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Kráčalík (Chludil), 30. Šindelek (Hoferek, Chludil), 54. Kráčalík (Chludil, Šindelek), 65. Kráčalík (Burian) – 17. Zembol (TS), 35. Prísažný (Zembol, Lambert). Rozhodčí: Čuňočka – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 10:14, navíc Lavička (ZLN) 5 min + do konce utkání. V oslabení: 0:0. Využití: 1:0. Diváci: 88. Střely na branku: 34:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Peprna, Čechmánek, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Lavička.

HC Olomouc: Běhal – Nesvadba, Lambert, Přecechtěl, Pekr, Radová, Přidal – Havel, Václavský, Zembol, Martinec, Petřeková, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda.

Zápas začal velmi pomalu, oba týmy se nikam nehrnuly a tak se nikdo moc nedostával do šancí. To však neplatí o vyloučeních, kterých bylo před první brankou až požehnaně, tedy osm a k tomu dvě netradiční vyloučení, zaprvé 5 min + do konce utkání pro Davida Lavičku, který tak musel předčasně opouštět lední plochu a za druhé faul Filipa Šindelka vyústil k trestnému střílení, které Jakub Zembol využil a poslal tak Olomouc do vedení.

Na začátku druhé třetiny přišla první zlínská branka, ta ale nemohla být uznaná, protože padla až po nedovoleném bránění Jakuba Kráčalíka. Pak už ale ševci udeřili. Jakub Kráčalík si to z pukem zamířil do levého kruhu, kde lehkou střelou trefil přesně prostor mezi betony Adama Běhala. O tři minuty později už Berani dokonce vedli. Filip Šindelek přesně vystřelil od modré a nedal Běhalovi šanci.

Poté se ale Olomouci podařilo vyrovnat. Andrej Prísažný se napřáhl v levém kruhu a střelu trefil přesně pod víko. Pak opět následovala spousta faulů, ale žádný tým nedokázal žádnou přesilovou hru využít. Do obrovské šance se na konci druhé třetiny dostal Zembol, ten ale svůj samostatný únik nedokázal využít a do šaten se odcházelo za nerozhodnutého stavu.

Třetí třetina začala podobně jako první, nikdo se nikam nehrnul, nebylo moc šancí, ale opět zase moc faulů. Tahle část však skončilo v 54. minutě, když Jakub Kráčalík clonil před brankou a po střele Lukáše Chludila se zorientoval jako první a rozvlnil síť. V této chvíli bylo rozhodnuto. Olomouc sice ještě měla pár šancí, ale zlínská defensiva vše skvěle zvládla a Zlín zaslouženě bral tři body.

Poté samozřejmě následovala nadstavba. Prodloužení bylo taky zprvu vyrovnané, ale nakonec i tady ševci dokázali vyhrát. Jakub Kráčalík rozhodl o zisku čtvrtého bodu, když po přihrávce Buriana střelou nad Běhalovu vyrážečku zkompletoval hattrick a probudil ve všech spoluhráčích euforii. Díky tomuto vítězství se dorostenci posunuli na pátou příčku tabulky a v dalším zápase je bude čekat domácí souboj s Přerovem.

Fotogalerie