čtvrtek 15. listopadu 2018 | Vojtěch Jurák

Dorostu nevyšla přestřelka v Třinci, nezískal ani bod

Po reprezentační přestávce se opět rozběhla dorostenecká extraliga. Zlínští sehráli v Třinci zápas, který byl velmi bohatý na góly – padlo jich celkem dvanáct. Přestože mladí ševci na ledě soupeře čtyřikrát vedli, nakonec se vrací domů s prázdnou. Domácí totiž zvládli lépe nejen utkání, ale i následnou nadstavbu.

15. kolo / čtvrtek 15. 11. 2018 / 17:30
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Berani Zlín Zlín
7:5
(1:1, 2:2, 4:2 – N 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Przybyla (Wawrzkiewicz, Chovaniak), 35. Kyselý (Przybyla, Ramik), 38. Wawrzkiewicz (Šotkovský, Petrovský), 44. Ramik (Tomiczek, Hrůzek), 54. Ramik, 58. Hrůzek (Ramik, Przybyla), 60. Ramik (Petrovský), 65. Kašpárek – 1. Laciga (Chludil), 27. Ramert (Tomeček), 37. Lavička (Mojžíš, Sýkora), 42. Kráčalík (Lavička, Mojžíš), 58. Kráčalík (Mojžíš). Rozhodčí: Novák – Carbol, Zicháček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 61. Střely na branku: 47:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:5, 7:5.

HC Oceláři Třinec: Halouzka – Mošnička, Andrle, Chovaniak, Bujak, Kyselý, Hrůzek – Raszka, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Tomiczek, Ramik, Procházka.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Lavička.

Do zápasu vstoupily oba dva týmy velice aktivně. První šanci si vytvořili Oceláři, když Bujak nenápadně nahazoval na Hamrlu, který upadl, ale dokázal zamezit puku v cestě do brány. Hned z následného protiútoku se dokázal nenápadnou ranou z mezikruží prosadit Adam Laciga. Třinečtí přispěchali s odpovědí v jedenácté minutě, kdy Petr Przybyla nahazoval puk od mantinelu, brankáři hostí puk vypadl z lapačky a doklouzal až do brány. Oceláři pokračovali ve zbytku třetiny v obrovském náporu, ten však ale žádný další gól nepřinesl.

Do druhého dějství si Oceláři přenesli aktivitu z první třetiny. Hned ve druhé minutě dostal příležitost měnit skóre Ramik, ten však se svojí dělovkou neuspěl. O dvě minuty později střílel z podobné pozice Raszka, ale ani ten nenašel recept na Hamrlu. Skóre se měnilo až v sedmadvacáté minutě, kdy Jan Ramert předvedl důraz v předbrankovém prostoru a vrátil Zlínu vedení. Třinečtí vyrovnali hned v pětatřicáté minutě zásluhou Denise Kyselého, který dokázal skórovat ve vlastním oslabení dorážkou střely Petra Przybyly.

Ve slibné pozici se vyskytl o několik minut později opět Przybyla, jeho ránu z pravého kruhu ovšem zlikvidoval Hamrla. V sedmatřicáté minutě šel Zlín opět do vedení, když Adam Lavička nedal svým bekhendem Halouzkovi šanci. Vedení Zlínu vydrželo pouhých 43 vteřin. Se střelou Šotkovského si dokázal ještě Hamrla poradit, ovšem na dorážku Dawida Wawrzkiewicze už byl krátký.

Hned 90 vteřin po začátku třetí třetiny se skóre opět měnilo. Jmenovitě se o to svou nenápadnou střelou postaral Jakub Kráčalík a hosté šli opět do jednobrankového vedení. Jenomže Oceláři bojovali o vyrovnání, a to se povedlo o dvě minuty později Michalu Ramikovi, který vybojoval puk, obkroužil bránu a zasunul ho ke vzdálenější tyči. Poprvé v zápase šli Oceláři do vedení ve čtyřiapadesáté minutě, když Michal Ramik dokázal vybojovat puk a v pádu zakončil střelou pod víko, která slavila úspěch.

Zlín srovnal krok v osmapadesáté minutě zásluhou Jakuba Kráčalíka, který byl velmi důrazný před branou domácích. Jenomže o 38 vteřin později bylo vše zase úplně jinak, když pro změnu důraz v brankovišti hostů předvedl Filip Hrůzek a poslal Oceláře do těsného vedení. O výsledku zápasu definitivně rozhodl vteřinu před koncem Michal Ramik, který poslal kotouč do odkryté brány při soupeřově powerplay a završil hattrick.

O bonusovém bodě se rozhodlo až v samostatných nájezdech. Za domácí se trefili Alexandr Kašpárek a Michal Ramik. Naopak ze zlínských střelců se netrefil nikdo.